Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prea mulți copii într-o clasă pregătitoare. Părinţii cer limitarea numărului maxim de copii într-o sală de curs

Părinţii nu mai vor să audă de clase pregătitoare în care sunt înghesuiţi şi peste 35 de copii şi cer autorităţilor să rezolve urgent problema.

de Redactia Observator

la 22.02.2018 , 20:09

Părinţii nu mai vor să audă de clase pregătitoare în care sunt înghesuiţi şi peste 35 de copii şi cer autorităţilor să rezolve urgent problema. Astfel de şcoli ar trebui sancţionate, spun ei. Legea prevede că doar în cazuri excepţionale pot fi mai mult de 25 de elevi într-o sală, dar, în timp, situaţia s-a transformat într-o obişnuinţă.

Mai puţini de 20 de elevi într-o clasă, ar fi modelul ideal. Din nefericire, însă, cele mai multe şcoli din România au şi mai bine de 30 de copii, începând cu clasa pregătitoare. 

Aşa prevede şi metodologia actuală: nu mai mult de 25 de elevi pot învăţa într-o clasă pregătitoare. Cu mici excepţii. Doar că, în România, excepţia a ajuns regulă, fără ca nimeni să fie sancţionat. Părinţii cer limitarea clară a numărului maxim de copii dintr-o clasă. 

Vezi și

Vor aceste măsuri nu doar din lipsă de spaţiu - dar mai ales pentru o eficienţă mai mare a procesului de învăţare. Copiii se dezvoltă mai bine atunci când primesc mai multă atenţie. Învăţătorii pledează şi ei pentru grupe mai mici. 

Diana Uretu, învăţătoare: "Putem sa le creăm un ritm propriu copiilor de a lucra, să le acoperim diverse lacune, să le timp mai mult la dispoziţie de lucru şi dupa cum ştiţi există un subiect destul de în vogă acum, legat de gripă, în cazul unui numărul redus de copii, reuşim să stopăm această problemă."

Înscrierile la clasa pregătitoare încep în luna martie. Până atunci, părinţii aşteaptă noua metodologie din partea Ministerului Educaţiei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Prea mulți copii într-o clasă pregătitoare. Părinţii cer limitarea numărului maxim de copii într-o sală de curs