Antena Meniu Search
x

Video Părinții ezită să-și înscrie copiii la clasa pregătitoare, speriați de gândul că școala ar putea fi online la toamnă

Încă nu ştiu cum se va învăţa la toamnă, aşa ca mulţi părinti se mai gândesc dacă să îi înscrie anul acesta pe copii la clasa pregatitoare. Chiar dacă vârsta este potrivită pentru clasa zero, profesorii spun că şcoala faţă în faţă este esenţială pentru startul unui elev în viaţă. Dosarele trebuie depuse începând de luni.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.03.2021, 22:07

Vezi și
  • Distribuirea elevilor la clasa pregătitoare se va face printr-un algoritm alfabetic sau prin tragere la sorți.
  • 28 aprilie este data limita până la care părintii trebuie să depună cererile de înscriere. 

Aproape 180 de mii de copii ar trebui să intre în clasa zero din această toamnă. Gândul că şcoala ar putea fi online îi face pe părinţi să se gândească de două ori dacă să îşi ducă sau nu copii la şcoală anul acesta.

Şcoala ar trebui să înceapă în bancă, pentru orice copil, spun profesorii.

Daniela Voinea, director: ”Până acum îi luam mâna, îi învățam, era altceva. Ne-am descurcat cu ajutorul parintilor, dar nu e la fel ca atunci când ești în clasă cu ei”.

Pandemia a schimbat şi regulile de la clasa pregătitoare

Anul acesta clasele ar trebui să aibă doar 22 de elevi. Distribuirea lor la clasa se va face printr-un algoritm alfabetic sau prin tragere la sorți. Așadar, nu părintele alege învățătoarea. Dacă există prea multe cereri de înscriere pentru aceeași școală, criteriile de departajare sunt reprezentate doar de documentele medicale ale unui elev, sau de un frate sau soră înscriși la aceeași școală. 

28 aprilie este data limita până la care părintii trebuie sa depuna cererile. 

Înscrierea la clasa pregătitoare - actele necesare

La dosar mai trebuie actul de identitate al părintelui, certificatul de naștere al copilului și recomandarea de la grădiniță pentru copiii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la finalul anului sau de testarea psihosomatică, pentru copiii care vin din străinatate sau care nu au fost niciodată la grădiniță.

Atenţie, părinţii trebuie să înscrie copiii la şcolile din circumscripţia domiciliului. Motiv pentru care, ca în fiecare an, internetul e plin de anunturi cu vize de flotant pentru cele mai populare școli din Bucuresti.

Listele finale pentru prima etapa de înscriere la clasa pregătitoare vor fi afișate în data de 20 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Părinții ezită să-și înscrie copiii la clasa pregătitoare, speriați de gândul că școala ar putea fi online la toamnă