Meniu LIVE
Search
x

Video Parlamentarii vor să reglementeze şi gunoiul de grajd, după frunzele uscate

Legile din România schimbă traiul localnicilor din mediul rural. După ce nu mai au voie să dea foc frunzelor uscate si trebuie să le depoziteze doar în locuri special amenajate, oamenii s-ar putea să primească o nouă sarcină.

De Oana Matache la 22.02.2021, 13:54
Vezi și

După amenzi pentru frunze, urmează sancţiuni şi pentru gunoiul din grajduri

Potrivit unui proiect de lege, gunoiul din grajd va putea fi depus doar în spații special amenajate de primărie.

Simona Vasiac, reporter Observator: "După ce nu mai au voie să dea foc la frunzele uscate ci doar să le depoziteze în locuri special amenajate, oamenii de la țară mai primesc o nouă sarcină. Potrivit unui proiect de lege, gunoiul din grajd va putea fi depus doar în spații special amenajate de primărie"

Dacă proiectul va trece de votul parlamentarilor, începând din ianuarie 2022, primăriile trebuie să implementeze sisteme de colectare și stocare a gunoiului de grajd.

Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor

Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte.

La ţară, oamenii abia învaţă abecedarul colectării separate a gunoiului. În localitatea aflată la doar 15 kilometri de Baia Mare, puţini din cei 1500 de locuitori fac altfel decât au fost obişnuiţi din moşi strămoşi. Iar vestea că de luna viitoare vor trebui să depoziteze separat şi frunzele, le-a dat subiect de glume. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii vor să reglementeze şi gunoiul de grajd, după frunzele uscate