Antena Meniu Search
x

Video Pârtia de 7 milioane de euro de la Bistrița, folosită doar câteva zile pe sezon

Au cheltuit 7 milioane de euro pentru o pârtie de schi care stă mai mult goală. Se întâmplă în Bistriţa. Acolo unde municipalitatea a amenajat un domeniu schiabil pe dealul Cocoş. Doar că altitudinea la care este amenajată face ca zăpada să se topească repede. Aşa că pasionaţii sporturilor de iarnă se bucură de pârtie doar câteva zile pe an.

de Redactia Observator

la 25.01.2021, 17:27

Vezi și
  • Pârtia de schi de pe dealul Cocoș a fost amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară.
  • Aici, zăpada se topeşte înainte ca schiorii să apuce să se bucure din plin de sportul favorit.

După lungi așteptări, bistrițenii se pot bucura de Pârtia de pe Dealul Cocoș. Dar nu de cea mare, ci de cea destinată în principal copiilor. 

În primele zile, sute de bistrițeni au profitat şi au schiat la doi pași de casă. Pentru ei până şi programul s-a prelungit, de la ora 10.00 la 22.00.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum pârtia a fost amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară zăpada se topeşte înainte ca schiorii să apuce să se bucure din plin de sportul favorit.

Ioan Turc, primar Bistrita: ”La 600 de metri, în condiţiile încălzirii globale, în condiţiile în care observăm că pârtii aflate la altitudine mare îşi încep activitatea târziu şi o termină devreme, bineînţeles că a fost nefericită este nefericită această investiţie”.

Pârtia e dotată cu telescaun și nocturnă

Pârtia are o lungime de 1.300 de metri și o diferență de nivel de 257 de metri. Este dotată cu telescaun cu patru locuri, instalație de nocturnă și cu instalație de produs zăpada artificială.

Pentru amenajare, Primăria Bistrița a accesat un credit de 7 milioane de euro pentru o perioadă de zece ani. Actualul primar, ales în septembrie a moştenit, astfel, o situaţie dificilă şi caută acum variante.

Ioan Turc, primar Bistrita: ”Vom identifica soluţia ca banii care s-au cheltuit pentru această pârtie să nu fie pierduţi în totalitate”

Din 2016 când a fost finalizată pârtia aceasta a funcţionat doar 24 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pârtia de 7 milioane de euro de la Bistrița, folosită doar câteva zile pe sezon