Antena Meniu Search
x

Video Paștele Catolic, întâmpinat cu târguri în marile orașe din România

Cu doar o sptămână rămasă până la Paştele Catolic, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. În multe oraşe au fost organizate târguri, unde oamenii pot merge să aleagă preparate tradiţionale pentru masa de Paşte.

de Redactia Observator

la 28.03.2021, 10:33

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Peste o sută de producători şi meşteşugari din Harghita şi Covasna participă în acest sfârşit de săptămână la Târgul de Paşte de la Miercurea Ciuc.

Vânzătoare: Am pregătit ouă încondeiate, mai multe tipuri de ouă, ouă de gaină, gâscă, raţă, emu, ou de struţ

Vânzător: Ciolanul ăla frumos sau ceafa afumată, băgate în sarmale sunt excelente

Clienţii au venit cu sutele pentru a se aproviziona cu preparate din carne şi lapte, siropuri, cozonac, pâine de casă, ouă încondeiate sau decoraţiuni de Paşte.

Şi sătmărenii se bucură de primul târg de produse tradiţionale organizat cu ocazia Paşteului catolic. Cei care ajung până pe 3 aprilie în parcul din centrul oraşului, se pot bucura de produse 100% locale.

Comerciant: Recomand coşurile împletite din papură, tradiţionale. Se pot folosi atât pentru ouă, cât şi pentru pâine, fructe, sunt foarte rezistente.

Client: După o perioadă de stat în casă atât de lungă, e momentul să se bucure şi copiii de ceva colorat, să vadă că nu suntem blocaţi în casă, mai există şi veselie mai ales că de sărbători nu putem să ne vizităm.

La Bistriţa, Ostermarkt, Târgul de Paşte al saşilor bistriţeni, revine anul acesta fără paradă şi spectacole ca în anii trecuţi. Dar cu multe bunătăţi şi decoraţiuni.

Vânzător: Ouă pictate manual foarte frumoase cu biserica Evanghelică de aici din Bistriţa, pregătite pentru Paştele Catolic, făcute în stil săsesc.

Comerciantă: Mă distrez cu un ouleţ, vreau să-l fac vesel, el e ieşit din matriţă cam nereuşit, cam jumulit. Să ştiţi că am să îi fac şi o mască. Sunt lucruri frumoase, lucruri de primăvară ca să aducă un pic de bucurie.

Elena Barboş, reprezentant asociaţia "Produs în Bistriţa-Năsăud": După o pauză de un an, păstrăm vie tradiţia târgului de paşte al saşilor bistriţeni şi iată că ne aflăm în plină desfăşurare. Un eveniment care o tradiţie de peste 900 de ani şi la Bistriţa după revoluţie este la a 19-a ediţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Paștele Catolic, întâmpinat cu târguri în marile orașe din România