Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Pastele pe ulitele Capitalei

Bucurestiul este capitala mondiala a contrastelor. Centrul vechi si calea Victoriei ne mai aduc aminte de frumusetea capitalei. Insa la doar 10 minute de Micul Paris, se afla "Marele maidan"

Vezi și

Nici nu trebuie sa ajungi pe litoral ca sa stai la o cafea pe malul marii. Pe strada Garoafei, trotuarul a devenit o faleza. Iar marea e chiar pe sosea. Femeia n-are sezlong si umbrela. Dar are un scaunel si umbra unui copac. Tot pe faleza de pe strada Garoafei, tanti Maria si vecinu' Alex se intrec intr-un campionat de spart oua.

Sunt fix ca la tara. Doar ca in Bucuresti, la 10 minute de Casa Poporului. Orice copil stie cele trei reguli ale fotbalului pe maidan. Se sta in poarta cu randul, nu se da mingea in curtile oamenilor si sa nu respiri in timp ce te joci. Poate doar daca ai o masca de gaze si praf pe fata. Si daca nu e praf, e noroi si daca nu e noroi, e apa si tot asa, dintr-un Paste in altul.

Acesti oameni sunt bucuresteni doar in buletin. Insa nu-i invidiaza nici satenii dintr-un catun izolat in munti. Cu praf sau fara, viata merge inainte. Poate ca la Pastele viitor se vor simti si ei bucuresteni. Preferabil, la Pastele Oamenilor. Nu la cel al cailor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Pastele pe ulitele Capitalei