Antena Meniu Search
x

Pastilele naturiste pentru creştera sânilor pot îmbolnăvi grav

Cum bani de operaţii estetice n-au, sunt doamne şi domnişoare care ar face orice ca să-şi mărească sânii. Iar când acest lucru e garantat în trei luni, nu prea mai stai pe gânduri.

Vezi și

Vânzătorii de iluzii au o ofertă şoc, doar ca să scape de pastilele de pe rafturi. Iar cliente naive sunt cu sutele, mai ales că pilulele minune promit o creştere a sânilor cu centimetri buni, într-un timp scurt.

Fals, strigă medicii care le avertizează pe domnişoarele dornice de frumuseţe că pastilele miraculoase le pot îmbolnăvi grav.

Un chilipir dacă te gândeşti că operaţia de mărire a sânilor e de mii de ori mai scumpă. În plus, nu implică nici anestezie, nici bisturiu, nici perioadă de recuperare.

"Sunt OK. De când am dat, am confirmări de la cliente, aici în magazin, la astea", spune vânzătoarea unei farmacii naturiste. 

Numai că în afară de cuvântul vânzătoarei, care n-are studii medicale, nu primeşti altă garanţie. Tot ea e cea care îţi dă indicaţiile de administrare a tratamentului. Evident pe o durată suficientă pentru încasări.

"Trei luni minimum trebuie să luaţi. Între trei şi şase luni. Două pe zi. Astea v-ar ajunge pentru o lună", spune farmacista. 

Cât despre efecte adverse, nici nu se pune problema.

Dacă pe etichetă scrie "natural", automat eşti ferit de orice rău, totuşi specialista de la tejghea se încurcă în termeni când ne explică cum acţionează tratamentul. Pentru ea inflamarea sânului e totuna cu creşterea muşchilor.

O pastilă, două pastile, trei pastile. La astfel de efecte vor să ajungă domnişoarele care înghit pilulele minule. În realitate însă, se aleg doar cu o iluzie, cu buzunarul gol şi în cele mai multe cazuri şi cu o boală.

Mai exact, substanţele din pastile acţionează întocmai ca hormonii.

"Expunerea excesivă la hormoni de tipul extrogenilor poate predispune la apariţia neoplaziilor riscul fiind în special de cancer de endometru şi cancer de sân", spune Mihaela Pena, medic endocrinolog.

Pastilele minune pornesc de la 15 lei flaconul până la 200 de lei. Farmacistele recomandă întotdeauna ce-i mai scump, invocând calitatea ridicată. Dar de crescut, sânii tot nu cresc.

"Modificarea de volum este atât de mică, încât nu poate fi considerată o augumentare mamară în adevăratul sens al cuvântului, asta n-o poate face decât chirurgia plastică", explică Mihaela Pena, medic endocrinolog.

Numai că dorinţa aprinsă a naivelor şi măiestria vânzătorilor, trec tot timpul peste riscuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pastilele naturiste pentru creştera sânilor pot îmbolnăvi grav