Antena Meniu Search
x

Patriarhia primeşte de la CL al Sectorului 5 aproape un milion de euro, pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Consiliul Local (CL) sector 5 a decis, în şedinţa de luni, acordarea unui sprijin financiar de 4 milioane de lei Patriarhiei Române pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Consiliul Local (CL) sector 5 a decis, în şedinţa de luni, acordarea unui sprijin financiar de 4 milioane de lei (aproape un milion de euro) Patriarhiei Române pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

'Consiliul Local sector 5 a decis acordarea unui sprijin financiar în valoare de 4 milioane de lei pentru Patriarhia Română special pentru Catedrala Mântuirii Neamului. (...) Cred că fiecare român trebuie să fie mândru că se construieşte o catedrală ortodoxă în sfârşit în ţară, este un vis de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza.', a declarat pentru Agerpres primarul Daniel Florea, după şedinţa CL sector 5.

În opinia sa, Catedrala Mântuirii Neamului este un monument reprezentativ al culturii şi credinţei române. 'Este în sectorul 5, este foarte aproape de Centenar şi cred că este cel mai important obiectiv de investiţii al statului român, nu numai al sectorului 5.', a justificat Florea decizia.

El a precizat că Patriarhia Română a solicitat CL sector 5 un sprijin financiar de 5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi a depus documente justificative.

'Este un dosar întreg, nu este o foaie de hârtie, e un dosar foarte voluminos privind necesitatea, doar că noi nu am reuşit să dăm toată suma pe care au solicitat-o. Sper să primească sprijin şi de la alte instituţii, autorităţi sau companii româneşti. (...) Am mai acordat (sprijin financiar după o hotărâre de CL din 28 iulie - n.r.), tot aşa, e o solicitare. De atunci şi până acum înţeleg că s-a schimbat totuşi optica şi sunt din ce în ce mai mulţi care şi-au manifestat dorinţa de a ajuta Patriarhia în demersul de a termina Catedrala până la 1 decembrie 2018', a declarat primarul Florea.

În 28 iulie, Consiliul Local sector 5 a aprobat un proiect de hotărâre referitor la acordarea de sprijin financiar în valoare totală de 8 milioane de lei pentru mai multe unităţi de cult de pe raza sectorului, printre care şi Catedrala Mântuirii Neamului, pentru care a fost prevăzută suma de 5 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Patriarhia primeşte de la CL al Sectorului 5 aproape un milion de euro, pentru Catedrala Mântuirii Neamului