Antena Meniu Search
x

Video Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis chiar de ziua lui. ÎPS Teodosie a plecat rapid de la aniversarea Preafericitului

Patriarhul Daniel a împlinit astăzi 70 de ani. Ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului. Capul Bisericii Ortodoxe Române a fost felicitat şi de Papa Francisc, care a rememorat întâlnirea celor doi lideri religioşi la Bucureşti, în 2019.

de Andra Dolana

la 22.07.2021, 21:34

Vezi și

''În semn de înaltă apreciere se conferă Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.''

Este o onoare pe care doar alţi doi români au mai primit-o: Patriarhul Teoctist, care a fost decorat post-mortem, şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Preşedinţia României nu a mai acordat această distincţie unui român de 11 ani. Seceta a fost întreruptă de aniversarea Patriarhului Daniel. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Îmi doresc ca parteneriatul dintre Culte și instituțiile Statului, dintre Biserica Ortodoxă Română și autoritățile publice să continue și să se dezvolte.

Preafericitul Daniel: Cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român pentru cooperare, pentru coresponsabilitate şi aşa cum frumos aţi spus pentru armonie şi pace.

Pe acelaşi subiect

Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis chiar de ziua lui

70 de ani a împlinit astăzi conducătorul Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie, la altarul de vară al Catedralei Patriarhale s-a ţinut o slujbă de mulţumire lui Dumnezeu. În haine preoţeşti albe Patriarhul Daniel a fost înconjurat de mai marii bisericii....şi politicii îmbrăcaţi în veşminte negre. 

Preafericitul Daniel: Bucuria cea mai mare este comuniunea în rugăciune şi în acţiune.

A urmat apoi o petrecere în Palatul Patriarhiei, unde un invitat s-a remarcat tocmai prin lipsă. Aşezat mult în spatele Patriahului, Arhiepiscopului Tomisului a plecat extrem de repede, imediat după slujbă. Ambiţiile sale de a ajunge Patriarh sunt de notorietate, iar în urmă cu nici două luni Preafericitul Daniel i-a făcut un pomelnic de acuzaţii Înaltpreasfinţitului Teodosie. I-a reproşat că este răzvrătit, indisciplinat, că are datorii şi probleme cu plagiatele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis chiar de ziua lui. ÎPS Teodosie a plecat rapid de la aniversarea Preafericitului