Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Patronii de pe litoral aşteaptă turiştii cu şantiere

Vara bate la uşă, iar litoralul nostru la poarta speranţei. Cu doar câteva zile înainte de a intra oficial în sezonul cald, patronii teraselor şi restaurantelor sunt încă în plin şantier. O echipă Observator a străbătut litoralul, de la nord la sud.

de Redactia Observator

la 24.05.2019 , 23:46

Vara bate la uşă, iar litoralul nostru la poarta speranţei. Cu doar câteva zile înainte de a intra oficial în sezonul cald, patronii teraselor şi restaurantelor sunt încă în plin şantier. O echipă Observator a străbătut litoralul, de la nord la sud. În unele staţiuni, turiştii se plâng că din hoteluri calcă direct în gunoaie, bălţi şi mizerie.

În Mamaia, sunetul valurilor se ascultă după 1 iunie. Acum e zgomot de şantier, iar nisipul e ocupat de muncitori şi de materiale de construcţie.

Multe zone de pe litoral arată de parcă ar avea nevoie de 10 ani pentru a oferi condiţii optime

Vezi și

Maidanezii au acces fără restricţie pe plaja care nu se ştie când va fi gata să-şi primească turiştii. Muncitorii îşi privesc misiunea cu speranţă. 

Oamenii spun că, în maxim două săptămâni, plajele ar trebui să se prezinte în condiţii optime.

Aşa ar trebui să fie şi terasele, dar şi zonele unde turiştii vor veni în curând la plajă.

Beach-barul de pe această plajă va fi montat în câteva zile, şezlongurile sunt puse pe poziţii, deja au avut primii clienţi, iar la terasă se lucrează la ultimele detalii, aşa încât turiştii care vor veni de săptămâna viitoare să aibă o vacanţă aşa cum şi-o doresc. 

Tabloul real al litoralului românesc îl descriu cel mai bine turiştii. 

Turiştii, obligaţi să meargă spre plajă printre muncitori şi camioane

O turistă spune că "în momentul când ieşim din hotel de fapt, când venim la mare, lucrurile se schimbă dramatic. Deranjează mizeria care ne înconjoară. De la câini, scoici, mizerie, praf pe marginea drumului, etc". 

Un alt turist spune că "o jumătate de staţiune este pregătită pentru noul sezon, dar cealaltă jumătate cred că mai are nevoie de 10 ani să fie pregătită".

În Năvodari, şantierele contrastează izbitor cu zonele care sunt pregătite pentru vacanţă.

Cum mergi spre sudul litoralului, însă, speranţa se îneacă în bălţi şi în noroi de şantier. 

Cum vor ajunge turiştii pe plajă, printre camioane şi muncitori care încă întind cabluri şi dau cu lopata, rămâne de văzut. Chinul lor va veni la pachet şi cu tarife cu 10% mai scumpe.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Patronii de pe litoral aşteaptă turiştii cu şantiere