Antena Meniu Search
x

Patru fraţi din Avrig l-au văzut pe Moş Crăciun, doar la televizor

Patru fraţi din Avrig l-au văzut pe Moş Crăciun, doar la televizor. Trăiesc crescuţi de tată, într-o căsuţă modestă. Nu au avut niciodată un cămin adevărat.

Vezi și

 Patru fraţi din Avrig l-au văzut pe Moş Crăciun, doar la televizor. Trăiesc crescuţi de tată, într-o căsuţă modestă. Nu au avut niciodată un cămin adevărat. Mama i-a părăsit în urmă cu un an. A murit, iar statul le-a luat copiilor şi alocaţia. Tatăl se luptă să câştige tutela asupra lor. Copiii merg la şcoală şi speră că Moşul va ajunge anul acesta şi la ei.

Au ochii migdalaţi, de culoarea boabelor de cafea. Ei sunt Laurenţiu, Alexandru, Ionela şi Ionuţ. Patru fraţi. I-au scris deja Moşului chiar dacă în ultimii ani, bătrânul cu barba albă nu a ajuns până în cătunul lor, de la periferia oraşului Avrig.

Ionuţ are zece ani şi e cel mai mare dintre fraţi. E sprijin şi pentru tatăl său, care a fost o viaţă întreagă cioban. Bărbatul îngrijeşte animalele unui vecin, care i-a lăsat pe toţi de milă, să locuiască în cel două cămăruţe.

Orfan a fost şi Costel, tatăl celor patru copii. Lucrează cu ziua şi spune că nu contează câte răni îi lasă munca, în palmele aspre. Pentru copiii lui ar face orice. Dar chiar şi aşa sunt zile grele, mai ales acum în prag de iarnă.

Până la câştigarea tutelei, un proces destul destul de anevoios, copiii nu au nici măcar alocaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Patru fraţi din Avrig l-au văzut pe Moş Crăciun, doar la televizor