Antena Meniu Search
x

Video Patru lebede albe fac spectacol pe lacul Cetăţii Făgăraş din Braşov

Patru lebede albe fac spectacol pe lac, spre deliciul privitorilor care ajung în această perioadă în jurul Cetăţii Făgăraş din judeţul Braşov. Lebedele au fost aduse înapoi în lacul care înconjoară cetatea, la doi ani după ce întregul obiectiv a intrat în şantier. Acum, acestea întregesc peisajul şi au devenit rapid una dintre principalele atracţii ale zonei istorice.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.06.2023, 18:18

Vezi și

Două familii de lebede completează peisajul pe lacul cetăţii. Pe timpul iernii, dar şi în timpul lucărilor de reabilitare, au fost puse la adăpost. 

Claudiu Loghin, reporter: În 2007, pe lacul din jurul Cetăţii Făgăraş erau nu mai puţin de 37 de lebede. Numărul maxim de păsări înregistrat evreodată în scripte. Acum, pe aşa numitul şanţ de apărare, au rămas doar patru exemplare. 

Administrația Cetăţii Făgăraş vrea să aducă, în următoarele săptămâni, și două lebede negre

Și face demersuri pentru mărirea numărului de păsări care să își găsească pe lac casă. 

Pe acelaşi subiect

Lacul are în prezent cantități mari de alge și frunze căzute în apă din sălciile care-l înconjoară. De curățarea luciului de apă se ocupă administrația cetății. Cu doi oameni, o barcă, câteva furci și plase. 

Elena Bejinariu, director Cetatea Făgăraș: Este o muncă destul de dificilă pentru că trbeuie să stai pe barcă, barca e de o capacitate mică, doar doi colegi merg pe ea şi adună frunzele de pe luciul apei. De-abia de acum încolo începe munca propriu-zisă de curăţare temeinică a lacului. 

Reabilitarea cetății a costat aproape 39 de milioane de lei, cei mai mulți bani venind din fonduri europene. Lucrările se încheie în această vară, însă cetatea poate fi vizitată și până atunci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Patru lebede albe fac spectacol pe lacul Cetăţii Făgăraş din Braşov