Antena Meniu Search
x

Paza lipseşte cu desăvârşire de la sediile Poştei Române

Paza bună trece primejdia rea! E o vorbă veche pe care o ştie orice român, mai puţin conducerea Poştei Române. Acolo paza aproape că lipseşte cu desăvârşire şi se vede. de la o poştă că singurii care au grijă de banii de pensii sau alocaţii sunt doar angajaţii de la ghişeu.

Vezi și

Nu-i de mirare că aproape în fiecare lună câte un oficiu poştal din ţară este prădat de hoţi. O realitate cunoscută de o ţară întreagă, dar pe care mai marii instituţiei o cred secret de stat.

"Dumneavoastră aveţi pază aici?"

O întrebare în faţa căreia angajata rămâne aproape cu gura căscată. Nu a fost păzită în viaţa ei la locul de muncă şi numai norocul a scăpat-o până acum de vreun necaz, mai ales că mânuieşte în fiecare zi mii bune de lei.

O cameră de supraveghere "păzeşte" întrega instituţie. Pentru Poşta Română e măsura supremă de siguranţă. Ghişeul e o simplă tejghea, peste care oricine poate sări cât ai clipi. Nu e o excepţie. E o regulă în mai toate oficiile poştale.

Cinci oficii poştale din Capitală, la nici unul, nici urmă de paznic. Singurii care asigură securitatea sunt angajaţii de la ghişeu care de cele mai multe ori sunt femei.

"Cred că este un pic rău, ţinând cont că se folosesc mulţi bani şi scrisori cu date personale", spune o doamnă.

Nu e doar un pic rău. Poate fi chiar dramatic. Acum mai bine de un an, Poşta Română era locaţia unei scene reale, desprinsă parcă din filmele de acţiune.

Înarmat cu un topor, un vâlcean de 34 de ani, a intrat într-un oficiu poştal din Bucureşti şi a luat mai mulţi ostatici pentru "a arăta lumii" cum poate el scoate România din criză. Toată lumea a scăpat cu bine, iar bărbatul a ajuns în arest.

Întrebaţi de ce banii pentru pensii sau alocaţii nu sunt păziţi cum trebuie, mai marii de la Poşta Română ne răspund scurt: subiectul este strict secret. Nu e un secret însă că aproape în fiecare lună, câte un oficiu poştal din ţară este prădat de hoţi.

Aproape o sută de mii de euro au furat hoţii de la poşta din Medgidia în urmă cu doar trei zile. Ei au intrat chiar pe uşa din faţă, au distrus sistemul de supraveghere şi au plecat cu banii fără să li se împotrivească cineva.

Ancheta este în plină desfăşurare, iar probele sunt aproape inexistente, spun procurorii. Aşa că cei 475 de mii de lei dispăruţi vor fi o nouă gaură în bugetul Poştei sau. în buzunarele cetăţenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Paza lipseşte cu desăvârşire de la sediile Poştei Române