Antena Meniu Search
x

Pe litoralul din Năvodari e un amestec între Vama Veche și plajele exotice

Românii nostalgici după vechea Vamă o pot regăsi într-un loc surprinzător: la nord de Mamaia.

Vezi și

Românii nostalgici după vechea Vamă o pot regăsi într-un loc surprinzător: la nord de Mamaia. Acolo, spiritul vamaioţilor, atmosfera boemă şi peisajul pitoresc se îmbină perfect. Turiştii veniţi pe acest colţ de litoral românesc spun că aici se simt ca şi cum ar călători peste mări şi ţări.

La doi paşi de agitaţia şi luxul din nordul staţiunii Mamaia, începe un tărâm magic. În care timpul se topeşte sub valurile mării, iar pe plajă răsare un colţ din Vama Veche. Aşa cum era ea odinioară. Umbrelele din stuf, decoraţiunile vechi şi atitudinea turiştilor recompun acel spirit boem.

Lucian Marcu - administrator plajă: "Mergem in tot felul de targuri de vechituri, sa le spunem asa, asa numitele free marketuri, care sunt prezente in toate tarile, unde gasim toate felul de obiecte frumoase pe care incercam sa le integram aici."

Un hamac colorat, muzica in surdina si multa relaxare. Totul ne duce la atmosfera boema din Vama Veche. 

Dar nu doar vechea Vamă e aici. Culorile pastel, decorul şi muzica relaxantă te fac să te simţi ca pe o plajă exotică. La un aşa cocktail de senzaţii, se cere şi un cocktail adevărat. 

Pe plaja din Năvodari, bucuriile vin "val după val". La amiază, când soarele încinge nisipul, turiștii se îndreaptă spre restaurant, ademeniţi de aroma de friptură şi peşte la grătar.

O porţie de doradă costă 30 de lei. Un şezlong poate fi închiriat cu 20 de lei pe zi în timpul săptămînii, iar preţul unui pahar de bere nu depăşeşte 7 lei. Dar la pachet primeşti şi multă tihnă, tot mai rară pe litoralul românesc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pe litoralul din Năvodari e un amestec între Vama Veche și plajele exotice