Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Pe timpuri aveam fabrici care aveau acest timp de lămpi". Reacţia unui turist american, ajuns pe aeroportul Otopeni. Aerogara, în top 10 cele mai urâte din lume

Aeroportul Otopeni îi impresionează neplăcut pe turiştii care ajung în România. Aşa se face că, de curând, am apărut într-un top nefericit al celor mai neprietenoase aerogări din întreaga lume. Oamenii reclamă în special personalul nepoliticos şi aspectul învechit al aeroportului, de secol trecut. Conducerea promite investiţii şi schimbări capitale. 

de Mădălina Chiţac

la 12.06.2022 , 19:57

Cel mai mare aeroport din ţară a fost plasat de curând în top 10 cele mai proaste aerogări din lume. Mulţi spun că locul poartă încă amprenta anilor '90. 

Manuello PaganelliAr putea să fie mai modern. 

Manuello locuieşte în America, dar călătoreşte prin toată lumea pentru a filma documentare. Aeroportul Henri Coandă îi pare un film prost în ce priveşte detaliile. 

Vezi și

​Manuello Paganelli: Lămpile sunt urâte. Ca atunci când mergi într-o zonă săracă a oraşului. Pe timpuri aveam fabrici care aveau afară acest timp de lămpi.

Pe acelaşi subiect

Câţi pasageri, tot atâtea plângeri şi nemulţumiri. 

Pasageri: Cozile la check in care nu sunt organizate. Şi poate şi îmbulzeala şi nerespectarea regulilor la security. 

- N-au prea mult spaţiu de şezut. Trebuie să stai afară. Dacă plouă, n-ai ce face, trebuie să stai înauntru. 

Un terminal nou e absolut necesar

Mădălina Chiţac, reporter Observator: Ar fi trebuit să avem deja un nou terminal pe aeroportul Otopeni, numai că investiţia a fost amânată din lipsă de fonduri şi din cauza pandemiei. Aşa că acum noul termen înaintat de autorităţi este abia anul 2028. Vorbim de o investiţie care se ridică la peste 1 miliard de euro. Iar noul terminal va presupune crearea unui nou turn de control,  zeci de porţi de îmbarcare, dar şi noi spaţii comerciale. 

George Dorobanţu, directorul general al CNAB: Ar trebui sa dubleze capacitatea pe care o avem. Asta înseamnă încă aproximativ 15 milioane de pasageri pe care să-i procesăm. 

Totul e prea mic sau insuficient. Sunt doar 1.900 de locuri de parcare şi ar fi nevoie de câteva mii. 

George Dorobanţu, directorul general al CNAB: Am reluat investiţiile accelerat în ceea ce priveşte benzile de bagaje şi echipamentele de securitate.  Avem lifturile şi scările rulante care ar trebui să fie schimbate integral până la jumătatea lui iulie. 

Roxana Ilinca, specialist turism: Aeroportul este primul loc în care ei sosesc. Este important încă de aici să fie de impact. Să se simtă bine, să aibă toate facilităţile, lucrurile să meargă cât de uşor se poate. 

De la începutul anului şi până în luna mai, pe aeroportul Otopeni au ajuns peste 4 milioane de pasageri. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » "Pe timpuri aveam fabrici care aveau acest timp de lămpi". Reacţia unui turist american, ajuns pe aeroportul Otopeni. Aerogara, în top 10 cele mai urâte din lume