Antena Meniu Search
x

Pedalezi și îți încarci telefonul, în Cluj

Cât pedalezi, atâta baterie ai. Aparatele de fitness din Cluj sunt montate în două parcuri şi produc energie electrică atunci când sunt folosite.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.10.2020, 11:40

Vezi și
  • Pentru Cluj-Napoca acesta nu este primul proiect inedit.
  • Clujenii primesc şi bilet de călătorie pentru autobuz dacă fac 20 de genoflexiuni.

Fiecare aparat este dotat cu doua porturi USB astfel ca putem incarca doua device-uri in acelasi timp. Indiferent de viteza pe care o folosim la pedalare, alimentarea ramane constanta, pentru ca aparatul are si un stabilizator de tensiune.

Ideea le-a aparţinut unor tineri din cel mai tehnologizat oraş al României. Bicicletele care încarcă telefonul au costat 24 de mii de lei.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Este un proces inovator, si initiativa le apartine clujenilor. In cadrul procesului de bugetare participativa, a fost unul dintre cele mai votate proiecte de catre clujeni, in consecinta, clujenii au votat, noi am executat ca asa-i in democratie - stapanul este cetateanul, administratia doar pune in practica vointa clujenilor.

Cum era de aşteptat, tinerii fac deja coadă la biciclete, în timp ce urmăresc reţelele de socializare.

Pentru Cluj-Napoca acesta nu este primul proiect inedit. În prima staţie de autobuz SMART, clujenii primesc biletul de călătorie dacă fac 20 de genoflexiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pedalezi și îți încarci telefonul, în Cluj