Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peisajele de poveste din Covasna, vizionate din balonul cu aer cald (Video)

Peisaje superbe, tradiţii transmise din generaţie în generaţie, spa-uri şi clădiri istorice, toate la un loc. Da, va luăm în balon, la propriu. În Covasna, un tărâm mai puţin descoperit de turişti, dar plin de comori, poţi admira peisaje şi castele spectaculoase. De sus, din balonul cu aer cald.

de Redactia Observator

la 18.09.2020 , 23:42

  • Prețul pentru o noapte de cazare la Castelul Kalnoky pornește de la 80 de euro.

Suntem pe tărâmul conacelor. Din balonul cu aer cald, cât vezi cu ochii, este o mare de verdeaţă. De sus, micul sat Micloşoara îşi dezvăluie, rând pe rând, toate splendorile. 

Charlie Ottley, producător britanic: Este o metaforă pentru turismul în România! Cerul este limita. Poate că durează un pic să te ridici de la pământ, dar a fost superb, minunat. 

Covasna şi Micloşoara l-au cucerit şi pe Charlie Ottley, autorul seriei de documentare "Wild Carpathia". 

Vezi și

Charlie Ottley, producător britanic: Turismul medical este un punct cheie al acestei regiuni. Este oau. Există spa-uri extraordinare, peisaje minunate, urşi, sălbăticie, faună sălbatică.

Şi multă istorie. Peste 160 de conace boiereşti împânzesc comunele şi satele din Covasna. Cel mai cunoscut este Castelul Kalnoky, de la Micloşoara, cu o istorie de peste cinci secole. 

În Muzeul Castelului, vizitatorii descoperă arme autentice rămase din luptele duse de Contele Kalnoky cu turcii, scrinuri, sobe spectaculoase şi reconstituiri ale vestimentaţiei de epocă. 

O noapte de cazare la castel începe de la 80 de euro şi ajunge până la 150 de euro. Aici a poposit şi prinţul Charles al Marii Britanii în vizitele lui în România. De altfel, contele Kalnoky a avut mai multe case de oaspeţi în Micloşoara, care acum au fost transformate în pensiuni. 

Kotetz Csaba, administrator pensiune: Toate sunt amenajate în stil rustic, tradiţional, mobilier vechi, mobiliere recondiţionate, chiar şi casele sunt foarte vechi. 

Georgiana Grama, blogger de turism: Am vizitat prima şcoală românească din Sfântu Gheorghe, am scris cu pana, am pictat pe ceramică, am vizitat castelul. 

Chris Colicotan, fotoreporter: România este ca un secret pe care turiştii abia acum încep să îl descopere şi mă simt privilegiat că sunt printre primii.

Şi atâtea frumuseţi la un loc te pot face să simţi că pluteşti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Peisajele de poveste din Covasna, vizionate din balonul cu aer cald (Video)