Antena Meniu Search
x

Cresc pensiile de la 1 septembrie. Ministrul Muncii a anunţat ce categorii de pensionari nu beneficiază de recalculare

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că, de la 1 septembrie, toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, de la 1.100 la 1265 de lei.

de Redactia Observator

la 21.04.2019, 11:05

Cresc pensiile de la 1 septembrie. Ministrul Muncii a aunţat ce categorii de pensionari nu beneficiază de recalculare - Observator.tv

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că, de la 1 septembrie, toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, de la 1.100 la 1265 de lei.

"Acum se achită primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achită diferenţele începând cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmând ca activitatea de recalculare a Legii 221 să fie continuată în aşa fel ca până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare. De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1265 de lei", a anunţat ministrul Muncii Marius Budăi, aseară, într-o emisiune TV.

Ministrul a explicat şi care sunt pensionarii care se încadrează la recalcularea pensiei.

Pensii majorate de la 1 septembrie

"Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă şi care la momentul ieşirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare, a mai spus ministrul (...) Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamnă că se încadrează. Dacă nu, nu se încadrează", a explicat Marius Budăi.

Pentru a elimina dubiile cu privire la pensionarii care beneficiază şi care nu de această de recalculare, ministrul Budăi a spus că a decis, în urma unei discuţii cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă, ca toţi ceilalţi pensionari, până la 100.000, să primească o scrisoare de informare acasă în cel mult o lună ca "să ştie fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie şi să ieşim odată din acest amalgam al discuţiilor" şi pentru că puţini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ, a mai explicat ministrul, potrivit zf.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cresc pensiile de la 1 septembrie. Ministrul Muncii a anunţat ce categorii de pensionari nu beneficiază de recalculare