Antena Meniu Search
x

Video Pentru Andrei, un puşti de doar 6 ani, lumea dispare atunci când o priveşte cu ochiul drept. Operaţia care l-ar putea ajuta să vadă costă 10.000 de euro

Cu un ochi râde și cu unul plânge. La șase ani, Andrei este un puști pentru care lumea ba există, ba nu există, în funcție de cum se uită la ea. Când privește cu ochiul stâng, totul este clar. Când îl folosește pe dreptul, lumea dispare. Copilul suferă de o boală congenitală care poate fi mult ameliorată astfel încât băiețelul de acum să nu devină un adult cu certificat de handicap. Andrei are nevoie de o operație la ochiul drept, dar și de generozitate pentru a aduna banii necesari intervenției. Îl putem ajuta donând 2 euro prin SMS la numărul 8848

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 07:38

Andrei este copilul mijlociu al Georgianei și al lui Sorin. Cel mai plăpând copil, alergic la praf și polen, suferind de astm și de cataractă congenitală. Acest ultim diagnostic a fost pus în vară, când mama a sesizat că puștiul nu privește deloc bine.  

Georgiana Şecman, mama lui Andrei: Am observat că el, când se uita la mine, își pierdea privirea, nu se uita cu ambii ochi, se uita într-o parte. Este nevoie de operație, că el nu vede deloc cu ochișorul drept.

Operaţia care îl va ajuta pe Andrei constă într-o tehnică nouă folosită în oftalmologia pediatrică

Operația necesară lui Andrei se face la un spital privat din Capitală de o echipă chiurgicală mixtă româno-belgiană. Procedura folosită este "bad-in-the-lens". Este cea mai nouă tehnică mondială folosită în oftalmologia pediatrică pentru operațiile de cataractă. În cazul lui Andrei, procedura îi va permite copilului să vadă cât mai mult. 

Georgiana Şecman, mama lui Andrei: Fac tot ce-mi stă în putință ca să îl văd bine. Nu vreu să îmi reproșeze când o să fie mare că nu am făcut nimic pentru el, că nu m-am luptat să fie bine. 

Lipsa banilor și nevoia de a-i aduna au devenit o umbră apăsătoare în familia lui Andrei

Pentru Georgiana și soțul ei, binele celor trei copii este primordial. Și poate nu ar fi cerut ajutorul nimănui dacă nu ar fi aflat, brusc, de boala lui Andrei și dacă operația ar fi putut fi făcută mai târziu. Numai diagnosticarea cataractei puștiului i-a costat 5.000 de lei. Iar pentru un avans de 6.000 de lei necesar cumpărării cristalinului s-au împrumutat. Lipsa banilor și nevoia de a-i aduna au devenit o umbră apăsătoare în familia lui Andrei.

- Ce îți dorești?

- Îmi doresc bani.

- Îți dorești bani?

- Da…

- Ce să faci cu banii? Să mergem la doctor?

- Da, ca să mă operez.

Intervenţia costă 10.000 de euro. Cum puteţi dona

Operația lui Andrei, necesară și urgentă, costă 10.000 de euro. 

Georgiana Şecman, mama lui Andrei: Aș dori să rog oamenii care pot să ne ajute. Orice sumă mică, oricât de mică, ne-ar putea ajuta.

Pe Andrei îl puteți ajuta donand doi Euro prin SMS la numarul 8848 dar și prin plată cu cardul ori prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Banii ajung în Fondul de solidaritate al Campaniei Vreau sa ajut, fond din care sunt sprijiniți Andrei și alți zeci de copii bolnavi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Pentru Andrei, un puşti de doar 6 ani, lumea dispare atunci când o priveşte cu ochiul drept. Operaţia care l-ar putea ajuta să vadă costă 10.000 de euro