Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Pentru tineri, internetul mobil inseamna doar Facebook

Am devenit atat de dependenti de internet, incat ne trec fiorii la gandul ca am putea sta - cateva zile - departe de online! Unii trebuie sa-si consulte mailul, altii vor sa fie la zi cu stirile, dar marea majoritate nu concepe sa nu intre - macar o data pe ora - pe Facebook

Vezi și

Asadar, ce este acest site de socializare? Ne este prieten, dusman sau drog? Parerile sunt impartite, dar, indiferent daca il lauda sau il blameaza, multi romani au cont pe Facebook. Nu de alta, dar n-are niciun farmec sa ai o idee si sa nu o impartasesti cu prietenii virtuali, nici sa-ti fotografiezi pisica si sa nu aiba cine sa o admire si nici sa-ti petreci vacanta intr-un loc minunat si nimeni sa nu stie asta.

Doua lucruri bune: Putem sa comunicam indiferent de distanta sau de tara, putem sa postam poze si daca suntem in locuri interesante si doua lucruri proaste: iti poti pierde unele date personale spargandu-ti codul si merge greu pe telefon.

"Ca si in viata reala, si in viata virtuala trebuie sa facem o selectie intre persoanele cu care interactionam, informatiile pe care le divulgam despre noi. Si intr-o parte si in alta, fiecare persoana incearca sa-si acumuleze un bagaj de simpatie din partea celorlalti. De fapt, asta e scopul", explica Anca Boalga, psiholog. Si daca unii se plang ca nu se mai pot ridica din fata monitorului, altii nici macar nu vor sa recunoasca faptul ca au o problema.

Parerile sunt impartite, atunci cand vorbim despre Facebook. Multi il aclama, multi il critica, dar aproape toti il folosesc. Unul din cele mai periculoase aplicatii ale site-ului de socializare, este Check-in-ul. Cei care folosesc facebook pe mobil nu se pot abtine sa anunte unde sunt.

"Problema cea mai importanta este ca foarte multa lume nu s-a gandit sa filtreze timeline-ul, doar pt prieteni si astfel, toata lumea poate sa vada orice postare a utilizatorului, incepand cu locatia in care se afla in acel moment, eventual niste poze de concediu. De altfel, dupa cum stiti, in ultimul timp au fost o serie de incidente in care oamenii s-au intors acasa din concedii si si-au gasit casa sparta. Cauza principala fiind ca hotii stiau exact de pe Facebook, faptul ca oamenii sunt in concediiu, stiau ce vor gasi in acea casa, din pozele din profil si eventual stiau si cu cine sunt oamenii respectivi in concediu, stiau cand se vor intoarce, stiau toate informatiile necesare ca jaful sa poata fi planifica", a explicat Andrei Stefanescu, specialist in new media.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Pentru tineri, internetul mobil inseamna doar Facebook