Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Percheziţii la primăria Cluj-Napoca

A fost agitaţie mare în această dimineaţă la primăria Cluj-Napoca. Procurorii DNA au percheziţionat mai multe birouri, într-un dosar care vizează un proiect de modernizare a transportului în comun din oraş, prin fonduri europene

de Redactia Observator

la 10.11.2015 , 16:33

 A fost agitaţie mare în această dimineaţă la primăria Cluj-Napoca. Procurorii DNA au percheziţionat mai multe birouri, într-un dosar care vizează un proiect de modernizare a transportului în comun din oraş, prin fonduri europene.

Procurorii DNA au ajuns la primăria condusă de Emil Boc dis de dimineaţă. Şi au rămas acolo mai multe ore. Au cerut actele pentru un proiect de modernizare a transportului public din Cluj- Napoca, lucrare care trebuie să fie gata până la finele anului.

În cadrul proiectului de ticheting există o componentă de softwer, de montarea unui sistem electronic şi a unui program care să gestioneze întreaga bază de date a companiei de transport public calatori. Precum şi un sistem de eliberare a tichetelor.

Vezi și

Primaria Cluj-Napoca a obţinut 26 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru acest proiect. În legătură cu asta s-a declanşat ancheta penală. Anchetă care vizează fapte asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Până acum sunt anchetate doar faptele, fără să fie cineva pus sub învinuire.

Reprezentanţii din primarie care sunt responsabili cu acest proiect au pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate. De asemenea s-au deplasat în teren pentru a vedea felul în care a fost implementat proiectul.

Cu banii europeni au fost modernizate 87 de staţii de aşteptare, au fost instalate 61 de automate de vânzare a biletelor şi 74 de panouri de afisaj electronic. Procurorii au facut percheziţii şi la Compania de Transport Public din oraş, partener în acest proiect.

Majoritatea bancomatelor sunt în funcţiune, exista anumite dificultati 6.26 Deficienţe uneori, de ordin tehnic, probabl că softwul nu întodeauna răspunde la comenzi.

În urmă cu aproape o lună, Primaria Cluj-Napoca a fost percheziţionată într-un alt dosar ce vizeayă contractele încheiate cu o firmă pentru deratizarea şi dezinsecţia din oraş.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Percheziţii la primăria Cluj-Napoca