Antena Meniu Search
x

Perchezitii la sediul companiei Erbasu. Ancheta ar putea scoate la iveala fraude uriase ale conducerii RADET-ului

Vi s-a parut ca in ultimul timp ati platit mai mult la intretinere? Prea mult? Aveati dreptate. Si daca v-ati gandit ca e nejustificat este posibil sa aveti din nou dreptate. O ancheta de proportii scoate la iveala fraude uriase ale Radet-ului.

Vezi și

Vorbim de contracte date contra spaga mai multor firme, spun surse judiciare. Si nu orice firme. Perchezitii se fac inclusiv la o societate a lui Alexandru Erbasu, fiul regelui constructiilor.

Este vorba de niste perchezitii de durata. Procurorii au intrat la ora 6:00 dimineata in sediul firmei Erbasu si nu au iesit nici pana la ora 13:00. Avocatul companiei le-a spus reporterilor Observator ca acestia vor sa verifice contractele din ultimii 20 de ani, ce au fost incheiate intre firma Erbasu si Radet.

In special, perchezitiile vizeaza contractele din ultimul an, cel care ar fi cu probleme. Procurorii spun ca s-ar fi dat spaga in bani sau excursii in strainatate pentru aceste contracte de mentenanta, care nu au mai fost in final realizate.

In acelasi timp, avocatul companiei spune ca aceste contracte nu inseamna prea mult pentru firma pe care o reprezinta, asa ca practic nu ar fi fost nevoie sa se dea spaga. "Sunt verificate si controlate actele care tin de colaborarea societatii noastre cu Radet-ul. In legatura cu aceasta colaborare, pot sa va spun ca ea este veche de aproape 20 de ani", a mai declarat Arin Avramescu, avocatul lui Alexandru Erbasu.

Cheia anchetei este chiar la sediul RADET. Politistii si procurorii sunt acolo de dimineata.

La domiciliile unor suspecti anchetatorii au gasit sume importante de bani: sute de mii de lei noi si zeci de mii de euro, bani despre care se crede ca provin din mita luata pentru a acorda contracte preferentiale si avantajoase pentru societatile private.

In acest moment, in atentia anchetatorilor se afla sapte societati comerciale, ce au incheiat 10 contracte cu compania RADET, iar lucrarile nu au fost executate, insa banii au fost luati.

Este vorba de sute de mii de euro, acesta fiind prejudiciul adus companiei RADET de catre cei din conducerea acesteia. In acest moment, s-a inceput urmarirea penala in cauza, iar vizati sunt mai multi directori din cadrul companiei. Peste opt persoane, spun anchetatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Perchezitii la sediul companiei Erbasu. Ancheta ar putea scoate la iveala fraude uriase ale conducerii RADET-ului