Antena Meniu Search
x

Pericole ascunse în fructe și legume. Bananele, sfecla roşie vă pot face mai mult rău decât bine

Este bine să mâncaţi zilnic fructe şi legume, însă trebuie să ştiţi cum să le alegeţi, în funcţie de eventualele probleme de sănătate pe care le aveţi

Vezi și

Este bine să mâncaţi zilnic fructe şi legume, însă trebuie să ştiţi cum să le alegeţi, în funcţie de eventualele probleme de sănătate pe care le aveţi! Bananele, sfecla roşie şi chiar mult-lăudatul avocado vă pot face mai mult rău decât bine. Şi nu sunt singurele legume şi fructe pe care nu trebuie să le consumaţi în exces.

Deşi sunt considerate sănătate pe pâine, bananele pot fi periculoase, dacă sunt consumate în exces. Nu sunt recomadate persoanelor cu probleme renale, din cauza conţinutului mare de potasiu.

Florin Bălănică, nutriţionist: "Fructele şi legumele nu sunt fundamental sănătoase. Dar oamenii văd o legătură directă între legumă, fruct şi sănătate."

Puţini ştiu că sâmburii cireşelor conţin un compus chimic pe bază de cianură şi sunt extrem de toxici dacă îi înghiţim. Iar restricţii există şi în cazul legumelor. 

Atenţie mai ales la combinaţiile dintre alimente şi tratamente! 

Dacă veţi consuma zilnic aspirină ar trebui să evitaţi sucul de merişoare, pentru că 3 pahare din această băutură reprezintă doza recomandată de aspirină pe zi.

Echilibrul este soluţia, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Concret, să consumăm câte puţin din toate. 

Sfecla roşie ar trebui şi ea evitată dacă ne confruntăm cu pietre la rinichi, avertizează medicii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pericole ascunse în fructe și legume. Bananele, sfecla roşie vă pot face mai mult rău decât bine