Antena Meniu Search
x

Perle fara numar la proba de limba romana, de la BAC

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe lucrarile probei de la limba si literatura romana, ca perlele au si iesit la iveala. Explicatiile lor la limba si literatura romana i-ar face invidiosi pe toti criticii literari.

Vezi și

Poezie sau proza, toate operele capituleza in fata absolventilor care se straduiesc sa demonstreze ca literatura romana mai are mult pana sa fie descoperita si explicata pe deplin.

Unii profesori au fost nevoiti sa citeasca si de doua ori, cate o fraza. Ca sa inteleaga ceva din ea.

"Se uita cu jena la poza capului iubitei lui din vitrina la fotograf ca faceau misto baietii de la terasa de el. Fotografia avea buzele surazatoare”.

Totul in timp ce: "Poetul avea o fixatie pe poza lui Ann pentru ca atuncea, in vechime nu era Facebook ca sa vada toate fetele dezbracate pe toti pereti".

Atitudinea eului liric e pe deplin justificata daca ne gandim ca: "Ann avea niste trasaturi de gen epic. Era epica. Sebastian era mai putin epic, desi avea potential intrucat ii placeau pozele, dar e mai mult curentul liric".

Mihai Eminescu nu a scapat nici in aceasta sesiune de ochiul critic al elevilor care cred ca poetul "mintea in poezii cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet in relatiea ce nu era el, nu era adevarat."

Profesorii corectori nu au scapat nici de micile secrete de familie ale elevilor. "Jurnalul e mai putin bun cand la 16 ani mama gaseste scrise lucruri personale, ca am luat bataie s-au de ce fete imi place".

In plus, tot din lucrari au aflat si care sunt planurile de viitor ale celor pe care s-au straduit sa ii scoleasca: "Pe langa modelul meu in viata eu am si modele in viata, care sunt animatoare. Au o viata buna, deci asa vreau sa ajung si eu".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Perle fara numar la proba de limba romana, de la BAC