Antena Meniu Search
x

Persoanele care dorm cu televizorul pornit riscă să devină obeze

Persoanele care dorm cu televizorul pornit riscă să devină obeze! Nu este o glumă, o spun chiar oamenii de ştiinţă. E vorba de un studiu care arată că atunci când ne culcăm cu televizorul pornit, lumina pe care o emite ecranul ne dă peste cap metabolismul.

de Redactia Observator

la 12.06.2019, 17:24

Vezi și

Persoanele care dorm cu televizorul pornit riscă să devină obeze! Nu este o glumă, o spun chiar oamenii de ştiinţă. E vorba de un studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică din Statele Unite care arată că atunci când ne culcăm cu televizorul pornit, lumina pe care o emite ecranul ne dă peste cap metabolismul.

Milioane de oameni adorm seară de seară cu televizorul pornit. De multe ori pentru că s-au obişnuit cu zgomotul de fundal. Obiceiul nu este însă unul sănătos. Potrivit cercetătorilor din Statele Unite, persoanele care adorm cu televizorul pornit riscă să se îngraşe sau chiar să devină obeze!

Se pare că nu ne îngrăşăm pentru că mâncăm brânza, pizza sau nachos. De vină e faptul că dormim cu televizorul aprins. 

Chiar dacă pare greu de crezut, televizorul pornit pe timp de noapte ne dă peste cap metabolismul. Concret, lumina pe care o emite ecranul poate afecta hormonii pe care organismul îi produce pe durata nopţii. Şi care sunt, de altfel, esenţiali pentru un stil de viaţă sănătos. 

Ipoteza e că această lumină din televizor afectează melatonina, ritmul cardiac şi hormonii care suprimă apetitul. 

Studiul a analizat stilul de viaţă a 44.000 de femei din Statele Unite. Iar la final s-a constatat că cele care dormeau cu televizorul pornit erau mult mai predispuse se acumuleze 14 kilograme în decursul următorilor 5 ani, decât cele care adormeau pe întuneric. Riscul de obezitate creştea, de asemenea, cu 30%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Persoanele care dorm cu televizorul pornit riscă să devină obeze