Antena Meniu Search
x

Un pescar din Baia Mare a găsit peşti care păreau din specia Piranha

Au fost ore de panică în Baia Mare, după ce un pescar a găsit într-un lac din oraş peşti ce păreau a fi din specia Piranha. Alte câteva exemplare au fost văzute pe malul apei. În cele din urmă, experţii au stabilit că peştii nu sunt carnivori, dar pot fi periculoşi.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 22:51

Vezi și

Au fost ore de panică în Baia Mare, după ce un pescar a găsit într-un lac din oraş peşti ce păreau a fi din specia Piranha. Alte câteva exemplare au fost văzute pe malul apei. În cele din urmă, experţii au stabilit că peştii nu sunt carnivori, dar pot fi periculoşi. Sunt originari din America de Sud şi nu se ştie, deocamdată, cum au ajuns în lacul din Maramureş. 

Pescarul cu ani de experienţă s-a speriat atunci când a văzut, prinşi în undiţă, doi peşti cu un aspect neobişnuit. Arătau aproape la fel cu cei din specia Piranha. Iniţial, i-a cerut sfatul tatălui. 

Exemplarul capturat în barajul Firiza din Baia Mare se numeşte Pacu şi trăieşte în apele dulci din America de Sud. Este o rudă apropiată a peştelui ucigaş Piranha. Speciile pot fi confundate foarte uşor. Experţii spun că pot fi diferenţiate după dinţi. Pirahna îi are foarte ascuţiţi.

În România, este interzisă comercializarea peştiilor din speciile piranha sau pacu. Pot fi cumpăraţi doar pe baza unei autorizaţii speciale, pentru a fi crescuţi în acvarii speciale. 

Pacu este un peşte ierbivor, dar se hrăneşte şi cu peşti mici şi melci. Totuşi, poate fi periculos şi în preajma oamenilor. Acum doi ani, un pescar din Drobeta Turnu Severin a fost atacat.

În 2012, doi înotători din Noua Guinee au fost muşcaţi de peştii Pacu şi au murit din cauza hemoragiei puternice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un pescar din Baia Mare a găsit peşti care păreau din specia Piranha