Peste 100 de delfini au eşuat, anul acesta, pe litoralul românesc. Un ONG a decretat Ziua Delfinului zi de doliu
Peste o sută de delfini au eşuat în acest an pe litoralul românesc. În acest context, un ONG a decretat ziua de 5 august, Ziua Delfinului, zi de doliu, transmite Mediafax.

Peste o sută de delfini au eşuat în acest an pe litoralul românesc. În acest context, un ONG a decretat ziua de 5 august, Ziua Delfinului, zi de doliu, transmite Mediafax.
Reprezentanţii ONG-ului sunt îngrijoraţi de situaţia gravă înregistrată în acest an, privind numărul ridicat de delfini eşuaţi pe litoral. Până în prezent, au fost înregistrate 119 cazuri.
”O situaţie similară a fost înregistrată în 2012, când 177 de delfini au eşuat din cauza plaselor pescăreşti, pe toată durata anului. Din acest motiv, pentru a trage un semnal de alarmă privind situaţia dramatică a cetaceelor din Marea Neagră, Mare Nostrum pune doliu pe o zi care ar fi trebuit să fie de celebrare a cetaceelor, nu de informare asupra faptului că ajung pe cale de dispariţie”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.
Membri ONG-ului susţin că au atras atenţia asupra acestei probleme de mai mulţi ani, fără a avea însă ecouri în rândul instituţiilor direct implicate în problemă.
- Captură impresionantă în Delta Dunării! Trei delfini şi zeci de sturioni, confiscaţi de poliţişti de la...
- Imagini inedite: Un grup de delfini a fost surprins jucându-se în apropierea unor practicanţi de surf
- Îngrijitorii lui Chen Chen, "în stare de şoc" după moartea delfinului. Au rămas cu NiNi şi patru exemplare din...
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Potrivit acestora, în încercarea de a limita numărul delfinilor eşuaţi, au fost trimise numeroase sesizări autorităţilor, însă un răspuns a fost primit doar de la Poliţia de Frontieră.
”Nu ne-am dori să spunem asta, dar suntem chiar singuri în lupta pentru conservarea delfinilor. Noi şi cei aproape 170 de părinţi adoptivi ai delfinilor, care susţin financiar acest program de conservare a delfinilor. Nu este o sumă mare, dar ne ajută să efectuăm monitorizări şi să ne ducem la toate sesizările primite de la constănţeni privind delfinii eşuaţi", afirmă Mihaela Cândea Mirea.
De asemenea, ea şi-a manifestat nemulţumirea că instituţiile abilitate nu fac niciun efort pentru a ajuta la stoparea fenomenului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰