Antena Meniu Search
x

Peste 100 de delfini au eşuat, anul acesta, pe litoralul românesc. Un ONG a decretat Ziua Delfinului zi de doliu

Peste o sută de delfini au eşuat în acest an pe litoralul românesc. În acest context, un ONG a decretat ziua de 5 august, Ziua Delfinului, zi de doliu, transmite Mediafax.

Peste o sută de delfini au eşuat în acest an pe litoralul românesc. În acest context, un ONG a decretat ziua de 5 august, Ziua Delfinului, zi de doliu, transmite Mediafax.

Reprezentanţii ONG-ului sunt îngrijoraţi de situaţia gravă înregistrată în acest an, privind numărul ridicat de delfini eşuaţi pe litoral. Până în prezent, au fost înregistrate 119 cazuri.

”O situaţie similară a fost înregistrată în 2012, când 177 de delfini au eşuat din cauza plaselor pescăreşti, pe toată durata anului. Din acest motiv, pentru a trage un semnal de alarmă privind situaţia dramatică a cetaceelor din Marea Neagră, Mare Nostrum pune doliu pe o zi care ar fi trebuit să fie de celebrare a cetaceelor, nu de informare asupra faptului că ajung pe cale de dispariţie”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Membri ONG-ului susţin că au atras atenţia asupra acestei probleme de mai mulţi ani, fără a avea însă ecouri în rândul instituţiilor direct implicate în problemă.

Pe acelaşi subiect

Potrivit acestora, în încercarea de a limita numărul delfinilor eşuaţi, au fost trimise numeroase sesizări autorităţilor, însă un răspuns a fost primit doar de la Poliţia de Frontieră.

”Nu ne-am dori să spunem asta, dar suntem chiar singuri în lupta pentru conservarea delfinilor. Noi şi cei aproape 170 de părinţi adoptivi ai delfinilor, care susţin financiar acest program de conservare a delfinilor. Nu este o sumă mare, dar ne ajută să efectuăm monitorizări şi să ne ducem la toate sesizările primite de la constănţeni privind delfinii eşuaţi", afirmă Mihaela Cândea Mirea.

De asemenea, ea şi-a manifestat nemulţumirea că instituţiile abilitate nu fac niciun efort pentru a ajuta la stoparea fenomenului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Peste 100 de delfini au eşuat, anul acesta, pe litoralul românesc. Un ONG a decretat Ziua Delfinului zi de doliu