Antena Meniu Search
x

Operaţiune de salvare dramatică în Marea Neagră! Au fost salvaţi peste 150 de refugiaţi, dintre care o treime copii

Peste 150 de refugiaţi, o treime bebeluşi şi copii, au fost salvaţi noaptea trecută într-una dintre cele mai dramatice operaţiuni a Gărzii de Coastă şi a Poliţiei de Frontieră. Deşi ambarcaţiunea a fost descoperită rapid de Centrul de Comandă, o furtună violentă a îngreunat misiunea de salvare. Un apel SOS de la bordul navei a anunţat că pescadorul pluteşte în derivă, fără combustibil, pe o mare cu valuri de trei metri, iar căpitanul a abandonat ambarcaţiunea.

Vezi și

Peste 150 de refugiaţi, o treime bebeluşi şi copii, au fost salvaţi noaptea trecută într-una dintre cele mai dramatice operaţiuni a Gărzii de Coastă şi a Poliţiei de Frontieră. Deşi ambarcaţiunea a fost descoperită rapid de Centrul de Comandă, o furtună violentă a îngreunat misiunea de salvare. Un apel SOS de la bordul navei a anunţat că pescadorul pluteşte în derivă, fără combustibil, pe o mare cu valuri de trei metri, iar căpitanul a abandonat ambarcaţiunea.

Imagini dramatice surprinse la finalul unei operaţiuni de salvare care s-a întins pe 12 ore. Sunt 157 de oameni, bărbaţi, femei, copiii şi bebeluşi, înghesuiţi pe navă de câteva zeci de metri pătraţi care a plutit 4 zile în Marea Neagră.

La bordul unei astfel de ambarcatiuni si-au pus in pericol viata si ultimii imigranti. La bord, oficial, erau 50 de imigranti. Insa surpriza politistilor a fost mare. In compartimentul de jos erau inghesuite alte 100 de persoane. nou nascuti, copii, femei insarcinate, oameni care timp de 48 de ore n-au vazut lumina soarelui 

Nava Ruya 1, sub pavilion turcesc, a fost depistată de radarele, în jurul orei 11.  Echipa Observator a filmat astăzi în Centrul de Comandă.

Pe acelaşi subiect

 Suntem in centrul constantei si totusi vedem tot ce se intampla pe Marea Neagra.  Atat de puternice sunt camerele politiei de frontiera. 

Prin aceleaşi camere Garda de Coastă a observat cum, în jurul orei 16.00, situaţia a devenit dramatică. Când ambarcaţiunea era la 30 de mile marine de ţărmul românesc, un apel SOS anunţa că nava a fost surprinsă de o  furtună violentă. A început o luptă pe două fronturi. Contra timpului şi contra naturii.

Furtuna violentă a ridicat gradul de pericol pe Marea Neagră la 5. Unul dintre cele mai ridicate. Ceea ce înseamnă că pe lângă vântul puternic, valurile uriaşe ameninţau să scufunde nava cu 157 de oameni la bord. Două nave ale Poliţiei de Frontieră, ajutate de o ambarcaţiune a Ministerului Apărării şi  e una civilă au pornit spre ambarcaţiunea sub pavilion turcesc.

Misiunea nu s-a terminat odată ce nava a ajuns în Portul Midia. Unul dintre imigranţi le-a spus autorităţilor că mai multe persoane ar fi sărit în apă. 

Toţi cei 157 de imigranţi au ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră noaptea trecută. Autorităţile încearcă acum să-i identifice, dar şi să afle dacă printre ei se ascunde şi căpitanul navei.  

Doar anul acesta Garda de Coastă a oprit cinci ambarcaţiuni care transportau ilegal imigranţi. Conform statisticilor oficiale, 4000 de transfugi au ajuns în România în 2017. Pentru fiecare dintre ei, statul român cheltuieşte în medie 16 lei pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Operaţiune de salvare dramatică în Marea Neagră! Au fost salvaţi peste 150 de refugiaţi, dintre care o treime copii