Antena Meniu Search
x

Video Peste 2.000 de poştaşi vor bate la uşă pentru a citi contorul la lumină. Poşta Română a câştigat un contract de aproximativ 22 de milioane de lei

Pentru postasi a inceput operatiunea verificarea consumului de curent. Poşta Română a câştigat un contract de aproximativ 22 de milioane de lei cu distribuitorul E-Distribuţie Muntenia. 2.000 de poştaşi sunt deja instruiţi să citească indexurile in Bucuresti si alte 10 judete. Ei vor primi şi un bonus la salariu.

de Adrian Obreja

la 12.10.2021, 20:42

Vezi și

Mariana Gavrilă lucrează de 13 ani la Poștă. Are un cartier întreg de blocuri și case pe care îl parcurge zilnic pe jos. Acum, pe lângă scrisori sau alocație, mai are o sarcină în plus. Să citească contoarele de energie electrică. Are o aplicație pe telefon prin care transmite indexul la furnizor.

Poştăriţă: Și așa trimitem mai departe poza. Si este vizibilă poza. Si seria de contor și tot.

Reporter: Ăsta poate fi dat la o parte să vedeți mai bine?

Poştăriţă: Nu. Ne chinuim. Unele se vad bine, unele se văd mai puțin bine

Pe acelaşi subiect

Unele contoare sunt în locuinţele oamenilor, altele pe stradă, mai ales în zona de case. Oricum, ea trebuie să ia la pas tot cartierul și să bată din ușă în ușă. 

Poştăriţă: Ştiți că la poșta română de ceva vreme se citește contoarul. De lumină?

Client: Da, da știm.

Poştăriţă: Am alocația, dar până să vă dau alocația trebuie să citesc contorul de lumină. Știți despre ce e vorba, noi le citim!

Localnică: Da, da. Dau și lunar. Luna asta am greșit. Trebuia să-l dau pe 21. Și nu l-am dat dar e bine așa că citește.

Contractul de 22 de milioane de lei este o gură de oxigen pentru Poşta Română

Colaborarea dintre distribuitorul de energie E-distribuţie Munteania și Poșta Română are la bază un contract pe 2 ani şi vizează Bucureştiul şi alte 10 judeţe din Muntenia, Banat şi Dobrogea. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Spre exemplu aici în Tulcea, un poștaș are de citit aproximativ 600 de contoare. Un volum de muncă imens, dar care a fost cu mult ușurat datorită proiectului pilot implementat în urmă cu aproximativ 2 ani.

Mariana Gavrilă - poștaș: Până am identificat toate contoarele, unde se află: în casă, pe stâlp. A fost greu dar ne-am descurcat. Oamenii au fost mulțumiți și sunt mulțumiți și la ora actuală că ne facem treaba cum trebuie.

Nicolae Condrea - director Poșta Română Tulcea: Compania s-a implicat în găsirea unor modalități de bonusare. Da, salariații vor fi bonusați pentru această activitate. Această activitate se face cu terminale mobile. Există semnal. Nunincomodează cu nimicnfaptul că avem în deservire si localități din delata Dunării.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE: Activitatea din cadrul Poştei Române scade din ce în ce mai mult. Au din ce în ce mai muţi concurenţi în privinţa livrărilor coletelor poştale, majoritatea pensionarilor primesc pensiile pe carduri. Pentru ei, este o soluţie de a mai completa sursele de venit. 

Indexurile contoarelor de curent trebuie citite cel puţin o dată la 6 luni, iar cele de gaze - o dată la trei luni. În caz contrar, distribuitorii vor fi obligaţi să plătească 100 de lei fiecărui client. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 2.000 de poştaşi vor bate la uşă pentru a citi contorul la lumină. Poşta Română a câştigat un contract de aproximativ 22 de milioane de lei