Antena Meniu Search
x

Peste 8.000 de copii din Capitala vor ramane neinscrisi la gradinite

Au inceput inscrierile la loteria gradinitelor. Parintii alearga cu cererile la cel putin trei gradinite pentru a fi siguri de succes. Insa sistemul le da eroare inspectorilor scolari.

Vezi și

Ei nu stiu exact cati copii trebuie inscrisi. Spre exemplu, exista copii care frecventeaza doua gradinite in acelasi timp. In acte, nu si in realitate. Ministerul Educatiei va schimba metoda de inscriere, dar de anul viitor.

Peste 8.000 de copii nu vor prinde niciun loc la gradinita, numai in Capitala.

Aceasta cifra este doar o estimare. Inspectoratul scolar nu stie cati copii trebuie inscrisi, ci doar cate locuri sunt disponibile. Nu exista o baza de date. Abia de anul viitor, Ministerul Educatiei promite inscrieri informatizate, asa cum se fac la scoala. Acum, insa, sunt copii inmatriculati chiar si in doua sau trei gradinite in acelasi timp.

Cum inscrierea copiilor se face la fel ca acum 20 de ani, normal ca parintii nu vor sa riste. E ca la loterie. Asa ca merg sa depuna dasarul in mai multe locuri.

Parintii isi pot inscrie copiii pana pe 21 iunie. Cei mici vor fi triati dupa niste criterii stabilite de fiecare gradinita in parte. La unele, conteaza apropierea de casa. La altele, daca mai au frati are invata acolo.

La prima vedere, o gradinita privata sau o dadaca ar costa mult mai mult decat gradinita de stat. Cel putin 800 de lei fata de 250 de lei cat dau parintii la stat. Insa pe langa mancare, parintii trebuie sa scoata bani si pentru rechizite, fondul clasei sau pentru optionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Peste 8.000 de copii din Capitala vor ramane neinscrisi la gradinite