Antena Meniu Search
x

Peste o mie de ciocârlii şi privighetori au fost împuşcate de 8 vânători italieni, pentru satisfacerea papilelor gustative ale gurmanzilor!

Păsările urmau să ajungă în restaurantele de lux de Italia, acolo unde pate-ul din limbă de ciocârlie este considerat a fi o delicatesă.

Vezi și

Păsările urmau să ajungă în restaurantele de lux de Italia, acolo unde pate-ul din limbă de ciocârlie este considerat a fi o delicatesă. Zburătoarele nu au ajuns, însă, în bucătării, pentru că au fost descoperite de carabinieri, în bagajele compatrioţilor lor.

Ciocârlii şi privighetori. Păsări pe care românii preferă să le asculte şi care au inspirat compozitori şi poeţi. Însă pe cât de sinistre sunt aceste imagini, pe atât de mare era pofta de profit pentru italienii care vânau păsările în România. Păsările urmau să fie gătite în restaurante de lux. O porţie de... pate din limbă de ciocârlie este considerată delicatesă. 

Descoperirea a făcută de carabinieri, pe aeroportul Orio, din Italia. Peste 1000 de zburătoare moarte erau transportate în bagaje de către opt presupuşi turişti italieni, care se întorceau din România. Partidele de vânătoare se ţineau în Săbăoani, judeţul Neamţ. 

Italienii reţinuţi de poliţişti au prezentat un act prin care o asociaţie de vânători din România le-ar fi dat acordul să împuşte păsările. Ştirea i-a făcut pe jurnaliştii italieni să numească România un paradis al braconierilor.

ONG-urile cer acum autorităţilor să respingă legea vânătorii, care permite uciderea mai multor specii de păsări rare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Peste o mie de ciocârlii şi privighetori au fost împuşcate de 8 vânători italieni, pentru satisfacerea papilelor gustative ale gurmanzilor!