Antena Meniu Search
x

Peste proaspat INFESTAT cu viermele sarma

Dezlegarea la peste ne-ar putea trimite pe patul de spital. Autoritatile au intrat in alerta dupa ce o gospodina din Bucuresti a cumparat din piata peste proaspat, infestat cu viermele sarma

Vezi și

Gospodina a vrut sa pregateasca pestele abia cumparat dintr-o piata din Capitala. Cand l-a taiat, a observat ca era plin cu viermi. Nu orice fel de viermi. Cunoscut popular ca viermele sarma, acest parazit infesteaza de obicei pestii rapitori - stiuca, bibanul si avatul.

Ingerat, viermele poate sa perforeze stomacul si sa ajunga in muschii gambei. Iar singura modalitate de a scapa de parazit ramane bisturiul. In pericol sunt cei care prefera pestele crud sau semipreparat. Pentru ca riscul sa fie cat mai mic, pestele trebuie fie congelat, fie gatit. Pielea lucioasa, culoarea intensa, carne tare si pupila colorata. Asta trebuie sa urmarim cand cumparam peste.

Autoritatile au intrat in alerta si vor incepe controalele in piete, mai ales ca in aceasta perioada consumul de peste creste odata cu dezlegarile din timpul Postului Pastelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Peste proaspat INFESTAT cu viermele sarma