Antena Meniu Search
x

Tone de petarde periculoase, deţinute ilegal, confiscate înainte de Anul Nou

Atenţie mare ce artificii sau petarde folosiţi de sărbători. Multe dintre obiectele pirotehnice vă pot răni grav. Artificiile pot fi considerate mici explozibile. Din acest motiv vânzarea lor este ilegală, iar poliţiştii au început deja să îi urmărească pe comercianţi.

de Redactia Observator

la 27.12.2019, 17:40

Vezi și

Atenţie mare ce artificii sau petarde folosiţi de sărbători. Multe dintre obiectele pirotehnice vă pot răni grav. Artificiile pot fi considerate mici explozibile. Din acest motiv vânzarea lor este ilegală, iar poliţiştii au început deja să îi urmărească pe comercianţii care oferă asemenea pericole pe post de distracţie. Doar la malul mării, de la începutul lunii decembrie, aproape trei tone de articole pirotehnice deţinute ilegal au fost confiscate de poliţişti. Reporterii Observator au găsit astăzi şi comercianţi care sunt dispuşi să vândă obiecte pirotehnice pe sub mână. Urmăriţi un material realizat cu camera ascunsă. 

Pe masă, acest vânzător are doar petarde, pocnitori şi artificiile din categoria I. Toate se vând legal. Însă, după câteva minute de negociere, apar şi promisiunile. Comerciantul este dispus să dea pe "sub mână" şi articole pirotehnice ilegale. 

Obiectele periculoase sunt ascunse în cele mai surprinzătoare locuri, iar la clienţi ajung doar printr-un lung şir de intermediari. Cu cât este mai riscantă afacerea, cu atât sunt mai scumpe şi produsele. 

Singurele artificii care pot fi comercializate sunt cele din categoria F1, cu un risc foarte scăzut. Atenţie însă, acestea pot fi cumpărate doar de către cei care au împlinit deja 16 ani. Vânzătorii spun că se aşteaptă la vânzări record în ultimele zile din an. 

De la începutul lunii decembrie, poliţiştii constănţeni au confiscat aproape trei tone de articole pirotehnice deţinute ilegal. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi poliţia face controale, fenomenul este greu de ţinut sub control, iar pericolele sunt uriaşe. Chiar în prima zi de Crăciun, un bărbat de 50 de ani din Iaşi a murit, după ce şi-a aprins o petardă în gură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Tone de petarde periculoase, deţinute ilegal, confiscate înainte de Anul Nou