Antena Meniu Search
x

Petre Daea laudă oaia, nu și ursul: ”Dar de ce să nu-i împuşcăm?”

Prezent la Ploieşti, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe români să aleagă oaia, însă nu şi ursul.

Vezi și

În inima lui Petre Daea e loc pentru un singur animal. Prezent la Ploieşti, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe români să aleagă oaia, însă nu şi ursul. "Nu am ajuns în momentul să alegem între om şi animal", a spus Daea, care crede că împuşcarea animalelor periculoase nu-i va ajuta doar pe cetăţeni.

Cu lacrimi în ochi, Petre Daea a uitat de oaie preţ de câteva minute şi a ascultat fermecat cântecul unui ansamblu folcloric. 

A avut de spus multe însă în problema urşilor, care coboară tot mai des în oraşe, în căutare de hrană. Petre Daea susţine că e de acord cu împuşcarea animalelor violente şi chiar a promis că va discuta cu ministrul Mediului despre acest subiect.

Petre Daea: "Dar de ce să nu-i împușcăm? În primul rând e protejat omul! Ce sa la facem? Sa ii lasam sa ne sparga pantecele la oameni, sa-i omoare, sa distruga, sa iese in strada si sa introduca frica-n strada si sa nu mai mearga oamenii pe stradă?"

În cele din urmă, şi-a amintit că este la un eveniment al campaniei Alege Oaia. Şi le-a dat participanţilor o veste bună. Proiectul Ministerului Agriculturii a fost sursa de inspiraţie a unui nou proiect european.

Petre Daea: "Romanii au luat-o inaintea UE si au pornit acest program cu catva timp in urma. A alocat UE, aceasta suma este in jur de 6 mil de euro pentru promovare, iar statele membre, ca sa acceada la aceasta suma, trebuie sa realizeze programe."

Întrebat despre preţurile ouălor, care au explodat în ultima lună, Petre Daea spune că, potrivit analizelor ministerului pe care-l conduce, pentru majorări ar fi de vină scandalul european al produselor infectate cu fibronil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Petre Daea laudă oaia, nu și ursul: ”Dar de ce să nu-i împuşcăm?”