Video Pictură care purifică aerul la Constanţa. Artist: "Practic înlocuieşte o mini pădure ca sa zic asa"
O pictură neobişnuită a fost dezvăluită, ieri, în Constanţa. Lucrarea, care se întinde pe două mii de metri pătraţi ai unui zid de lângă plajă, poate purifica şi aerul. Asta datorită unei vopsele speciale care absoarbe dioxidul de carbon. Artistul spune că pictura face cât 80 de copaci.
Zidul gri de altădată care înconjura plaja constănţeană a prins ascum culoare. Pictura se numeşte "Reflexii marine - Fața nevăzută a poluării" şi a fost realizată de artistul Alex Baciu cu o vopsea specială. Una care prin compoziţia chimică poate purifica aerul.
Alex Baciu, artist: "Da, vopeaua purifica aerul, si undeva la 80 90 de copaci ..practic inlocuieste o mini padure ca sa zic asa".
Artistul speră ca acest proiect să reconecteze oamenii cu mediul înconjurător. Pictura a fost realizată pe o suprafaţă considerabilă.
Alex Baciu, pictor: "Aproape 2000 de mp2, si cred ca este importanta prin mesajul oferit. Dupa cum am zis este o pictura o forma estetica prin care se trag niste semnale de alarma".
- ''Girl with Balloon'', celebra lucrare a lui Banksy care s-a autodistrus în direct, scoasă din nou la licitaţie...
- Arta stradală colorează Capitala. Clădirile gri de altădată au căpătat viață sub spray-urile artiștilor...
- Tablou de Picasso, găsit în Atena, la 9 după ce a fost furat în timpul unui jaf dintr-o galerie naţională de artă
Pictura care purifică aerul
Lucrarea a câştigat un concurs de proiecte la care s-au înscris mai multe asociaţii de protecţie a mediului.
Andrei Coscanu, preşedinte Asocitie Act for Tomorow: Este unul dintre lucrurile pe care le vom avea timp de 10 ani de zile cel putin de acum incolo pentru ca da avem cel putin 10 ani de zile vopseaua respectiva poate rezista la orice temperatura si la orice diferenta de tempoeratura din atmosfera
Oficialii speră ca acest proiect să devină cunoascut în întreaga lume.
Ionuţ Rusu, viceprimar: Practic sunt convins ca acest loc va deveni instagramabil pentru toti cei care vin in Constanta.
Vopseaua folosită poate absorbi 95 de kilograme de dioxid de carbon pe an. Adică echivalentul gazelor emise de 428 de mașini cu normă Euro 6.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰