Antena Meniu Search
x

Plaja şi marea ar putea fi cele mai sigure locuri în vacanţă, dar trebuie să ne protejăm (Video)

Oricât de mult ne dorim o vacanţă fără griji, de grija noului coronavirus nu scăpăm. Şi totuşi, plaja şi marea ar putea fi cele mai sigure locuri, spun specialiştii. Însă, atenţie! Depinde de noi să ne protejăm şi să evităm aglomeraţia şi riscurile.

de Redactia Observator

la 07.07.2020, 21:44

Vezi și
  • Specialiștii susțin că virusul nu moare la temperaturi ridicate.
  • Specialiști susțin că nu există pericol, dacă stăm la plajă sau înotăm în mare.

Vacanţa la mare poate fi sigură chiar şi în vreme de pandemie, doar dacă respectăm anumite condiţii. 

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Nu se transmite prin simpla expunere la soare sau prin faptul că înoți în aceeași zonă în care ar înota și o persoană infectată. 

Studiile aflate încă în stadiu incipient arată că virusul nu moare la temperaturi ridicate. Aşa că, la mare, nu e nici locul, nici momentul să ne relaxăm de tot în vacanţă.

După o lungă perioadă de izolare, angajaţii unor terase, dar şi turiştii par să fi uitat că trebuie să se protejeze cu mască în spaţiile închise. Chelnerii o poartă pe post de accesoriu, sub bărbie, chiar şi când iau comanda de la mese şi stau la distanţă mică de clienţi. 

Din fericire, riscul este mic în timpul săptămânii, pentru că nu este o zi aglomerată pe litoralul nostru. În weekend, alta este situaţia. 

Alex Vintilă, patron terasă: Sunt foarte mulți, cererea este foarte mare. Vor să vină, să iasă și vor să intre toți, dar nu putem să-i lăsăm.

Pe plajă, relaxarea e totală, iar turiştii au lăsat frica deoparte. 

Deocamdată, singura modalitate de a ţine lucrurile sub control, spun specialiştii, este să respectăm regulile de distanţare socială şi să purtăm mască. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Plaja şi marea ar putea fi cele mai sigure locuri în vacanţă, dar trebuie să ne protejăm (Video)