Antena Meniu Search
x

În Tuzla și Saturn sunt plajele care permit cel mai ușor distanțarea socială (Video)

Litoralul este în continuare prima destinaţie de vacanţă aleasă de români, pe timpul verii. Şi dacă sunteţi precauţi şi vreţi să evitaţi aglomeraţia de la malul mării, să ştiţi că există plaje mai puţin frecventate, unde distanţarea socială este posibilă. O echipă Observator a luat la pas staţiunile şi a găsit zone pe cât de lejere, pe atât de fermecătoare, cu peisaje care par mai degrabă surprinse din Insulele Caraibe. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.08.2020, 20:41

Vezi și
  • Peste 150.000 de turiști au fost pe litoralul românesc, în ultimul weekend.

Nisip fin, apă curată şi puţini oameni. Este pachetul complet al unei vacanţe sigure la mare în plină epidemie. Iar litoralul românesc poate să le ofere asta turiştilor, dar numai în locuri mai greu accesibile. 

Pentru a ajunge într-una dintre cele mai retrase zone ale plajei de la Tuzla trebuie să străbatem un drum care pare mai degrabă o potecă de munte, însă odată ce ajungem pe nisip, marea ni se dezvăluie cum poate ea mai spectaculos: "E mult mai liberă şi e distanţare socială mult mai ok decât în alte plaje, spre deosebire de Mamaia. Sau mai ales faţă de Vamă". 

În celălalt capăt al litoralului, la Saturn, un mic golf oferă linişte şi spaţiu. Şezlongurile sunt aşezate la o distanţă mai mare de doi metri. 

Suntem în Saturn, una dintre cele mai lejere staţiuni de pe întreg litoralul românesc. Aici distanţarea fizică este posibilă şi se vede, iar turiştii spun că au ales această zonă pentru frumuseţea peisajului: "Eu prefer astfel de zone, adică de locuri. Prefer să stau nu neapărat datorită pandemiei la distanţă de lume, dar căutăm liniştea".

Staţiunea mai vine cu un avantaj. Aici, prețurile sunt la jumătate faţă de cele din Mamaia. 20 lei costă şezlongul şi 300 de lei o noapte de cazare. 

În weekend, peste 150.000 de turiști s-au distrat pe litoral. Cei mai mulţi s-au înghesuit în staţiuni consacrate, precum Mamaia, Eforie, Costineşti şi Vama Veche. 

Chiar şi plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu s-au umplut de turişti. 25.000 de oameni au ales izolarea de acolo. Ariile protejate sunt în pericol, spun inspectorii de mediu care au început să împartă amenzi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În Tuzla și Saturn sunt plajele care permit cel mai ușor distanțarea socială (Video)