Meniu
Search
x

Plaje private, îngrădite ilegal la Mamaia

La malul mării, administratorii plajelor private par stăpâni. În goana după bani, stabilesc reguli fără să ţină cont de lege. În Mamaia, bucăţi întregi de plajă sunt închise cu gard până în mare. Iar şezlongurile şi baldachinele au fost aşezate cât mai aproape de apă.

De Redactia Observator la 05.06.2019, 21:37
Vezi și

La malul mării, administratorii plajelor private par stăpâni. În goana după bani, stabilesc reguli fără să ţină cont de lege. În Mamaia, bucăţi întregi de plajă sunt închise cu gard până în mare. Iar şezlongurile şi baldachinele au fost aşezate cât mai aproape de apă. Autorităţile au mers în control, dar s-au mulţumit doar să constate, nu au dat încă nicio amendă.

Pe una dintre plajele din Mamaia, a răsărit peste noapte un gard care separă, pe zeci de metri, zona privată până în mare. Asta chiar dacă legea şi regulamentele zonei de coastă spun clar că nisipul nu poate fi îngrădit. 

Doar 70% din suprafaţa închiriată poate fi ocupată cu şezlonguri

Mai mult, baldachinele sunt puse direct în apă. 

Administratorul dă vina pe furtună: "Din cauza ei s-a ajuns la această situaţie. A fost un dâmb acolo până să îndreptăm şi a dat apa peste şi a venit aici! Şi statea în badachine". 

Imaginile au ajuns şi la autorităţi care au mers în control. Le-au dat un răgaz de două zile administratorilor. 

Adrian Abrudan, şef birou Inspecţia Apelor: I se va acorda termen pentru remediere, iar dacă nu va duce la îndeplinire acea măsură, va fi sancţionat  

Administratorii au găsit o soluţie de compromis. Le-au făcut un loc de trecere, prin gard, turiştilor care nu sunt cazaţi în zona lor. Chiar şi aşa, oamenii trebuie să facă slalom printre şezlonguri. 

Problema este că, în timp ce administratorii plajelor spun că între linia apei şi şezlonguri sunt chiar şi opt metri, martorii nu pot număra mai mult de unul sau doi paşi până la apă.

Mai mult, în minivacanţa de Paste şi de 1 Mai, când în Mamaia s-a organizat mare festival de muzică electronică, o bucată imensă din plajă s-a închis complet. Gardurile au ajuns până în apa mării. Autorităţile spun că au făcut controale, dar înainte şi după eveniment. 

Adrian Abrudan, şef birou Inspecţia Apelor: La verificarea din 25 aprilie, joi, nu s-a constatat că ar fi existat această împrejumuire. După desfăşurarea evenimentului am primit o astfel de sesizare. La verificarea în teren, nu mai era gardul 

Potrivit legii, şezlongurile şi umbrelele pot ocupa doar 70 la sută din suprafaţa închiriată. Restul plajei private trebuie să fie cu acces liber. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Plaje private, îngrădite ilegal la Mamaia