Antena Meniu Search
x

Pliante anti-vaccinare, ce conţin informaţii false, au umplut căsuţele poştale ale bucureştenilor

Cu doar zece zile înainte de campania naţională de imunizare, pliante anti-vaccinare, ce conţin informaţii false, au umplut căsuţele poştale ale bucureştenilor.

Vezi și

Cu doar zece zile înainte de campania naţională de imunizare, pliante anti-vaccinare, ce conţin informaţii false, au umplut căsuţele poştale ale bucureştenilor. Afişele folosesc abuziv siglele Ministerului Sănătăţii şi ale unor organizaţii internaţionale. Autorităţile statului s-au delimitat de aşa-zisa "campanie de informare".

"Vaccinarea îţi poate distruge copilul pentru întreaga viaţă" sau "Vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi". Sunt mesajele şocante de pe pliantele pe care Ioana Mănoiu le-a găsit în cutia poştală. 

Siglele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF sunt de fapt care au alertat-o. Copiii Ioanei au doi şi trei ani. Amândoi au fost vaccinaţi, conform indicaţiilor medicale.  

Nu la fel de revoltată Adelle Chirica, o mamă care susţine că fiul ei s-a îmbolnăvit în urma administrării vaccinului ROR. 

"Asta nu înseamnă că nu este reală dacă nu este avizată. "Niciodată <<Ministerul Vaccinării>> nu va aviza un astfel de pliant atâta timp cât ei propun legea vaccinării obligatorie", spune aceasta.

Însemnele autorităţilor statului sunt folosite fără acord. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, promite că autorii campaniei de informare frauduloase vor răspunde în faţa legii. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "Ministerul Sanatatii nu are nicio legatura cu acele pliante care circula in spatiul public si in cutiile postale. Intentionam sa facem o plangere penala, pentru ca lucrurile au luat-o razna. Min sanatatii militeaza ca parintii sa fie informati."

Şi celelelate organizaţii care apar pe pliante se dezic de această campanie.

​Unele dintre pliante au fost semnate de Asociația 'Pro Decizii Informate'.

"Subliniez faptul că prospectele care utilizează fără drept siglele unor entităţi guvernamentale nu au nicio legatură cu PDI. (...) Pliantele şi broşurile tipărite de către asociaţie conţin doar sigla asociaţiei şi nu conţin siglele altor entităţi de drept public sau privat.", se arată în comunicatul PDI. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a admis recent că România este "în continuare pe primul loc în Europa" în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă. În septembrie 2016, a fost declarată epidemie. 59 de decese şi aproape 15 mii de îmbolnăviri s-au înregistrat atunci. Între timp, proiectul legii vaccinării este blocat de un an în Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pliante anti-vaccinare, ce conţin informaţii false, au umplut căsuţele poştale ale bucureştenilor