Antena Meniu Search
x

Video Ploaia torenţială din Craiova a lăsat în urmă o imagine dezolantă: Gospodării distruse şi un crater uriaş în mijlocul unei şosele

O ploaie torenţială a făcut prăpăd în Craiova! Şoselele s-au transformat într-un lac uriaş, canalizările au dat pe afara şi o stradă a cedat pur şi simplu sub puterea şuvoaielor. Când apele s-au retras, în urmă au rămas un crater uriaş şi oameni cu gospodăriile distruse.

de Andra Dolana

la 09.06.2021, 20:29

Vezi și

A fost rupere de nori în Craiova. A plouat în 30 de minute cât într-o jumătate de lună, adică 80 de litri de apă pe metru pătrat. Şuvoaiele au măturat asfaltul de pe şosele. Iar pe o stradă din oraş, ploaia torenţială a lăsat în urmă imagini apocaliptice: un crater uriaş. 

''E a treia oară când se întâmplă inundaţia asta.''

''S-au făcut cârpeli până acum 

Cum era asfaltul aseară? 

Pe acelaşi subiect

De doi, trei metri înălţime, era mai mare ca dumneavoastră.'' 

Unele şosele au arătat mai degrabă ca nişte lacuri

Încă de ieri după-amiază, muncitorii încearcă să repare strada. Primarul a promis că lucrările se vor încheia curând şi circulatía se va relua. Toată Craiova a simţit furia apelor. Zeci de maşini au rămas blocate pe străzile transformate într-un lac uriaş. Cu găleţi în mână, mai mult înotând, unii şoferi s-au chinuit zeci de minute să scoată apa din maşini. Multe şosele s-au transformat în adevărate canale navigabile. 

Şi Sala Polivalentă din oraş, unde funcţionează un centru de vaccinare, a fost inundată. Canalizările au cedat. Mai multe clădiri din oraş au fost distruse în urma furtunii, iar vântul a pus la pâmânt cinci copaci. Arborii au căzut peste patru maşini şi au smuls cablurile de alimentare ale unei linii de tramvai. Un container a fost ridicat la suprafaţă de puhoiul de apă. 

''Aici era un râu adevărat. A curs mai bine de o oră şi ceva, a fost potop pur şi simplu. Apa a venit şi a intrat pământul în canal şi l-a ridicat la nivelul ăsta.'' 

''A spălat pământul de sub el.''

A fost potop şi în Zimnicea. Apele au inundat mai multe locuinţe. Iar un bărbat a rămas blocat cu maşina în mijlocul apei. A fost tractat de pompieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ploaia torenţială din Craiova a lăsat în urmă o imagine dezolantă: Gospodării distruse şi un crater uriaş în mijlocul unei şosele