Antena Meniu Search
x

Alertă extinsă: Ploile nu se opresc. Aproape jumătate de țară rămâne sub cod galben de ploi

Trăim zile de iunie cum rar am văzut în ultimii ani. Sunt temperaturi de toamnă, iar ploile par să nu se mai oprească.

Vezi și

Trăim zile de iunie cum rar am văzut în ultimii ani. Sunt temperaturi de toamnă, iar ploile par să nu se mai oprească. Alerta de cod portocaliu a creat panică în localităţile distruse oricum de viituri.

În 12 ore, a plouat cât într-o lună. Oraşe întregi şi chiar drumuri naţionale au fost înghiţite de ape. Sunt pagube uriaşe, iar autorităţile locale cer urgent ajutorul Guvernului. Veştile rele nu se opresc. Aproape jumătate de ţară rămâne sub cod galben de ploi până mâine seară.

În doar câteva minute, apele s-au extins şi au înghiţit şoselele. Centrul oraşului Tulcea a fost primul inundat. Explicaţia este poziţionarea geografică a localităţii înconjurată de versanţi. Nivelul apei a ajuns până la jumătate de metru.

Au căzut cantităţi de apă de peste 60 de litri pe metru pătrat, în doar 12 ore. Cât media unei luni întregi. Canalizările au cedat imediat. 

În Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Bacău și Brașov a fost alertă de cod portocaliu. Chiar şi drumul naţional 1 a fost blocat de şuvoaiele de apă.

Oamenii din localitatea Văideeni, grav afectată de viiturile din ultimele zile, numără pagubele. Sunt peste 70 de gospodării distruse, iar drumul județean 665, care face legătura dintre Horezu și Gorj, s-a rupt efectiv din cauza apelor.

Sub ameninţarea inundaţiilor, autorităţile locale iau măsuri urgente. Pe uşile primăriilor au fost lipite afişe de avertizare. 

Popa Zachiu, primarul localităţii Dumbrăviţa, judeţul Braşov: "Avem activat Comitetul Local pt Situaţii de Urgenţă. Suntem în aşteptare. Să sperăm că nu vine ca acum o săptămână când am avut, din păcate, 90 de litri pe m patrat în 12 ore."

Nici zilele următoare nu vor fi însorite. Meteorologii au extins codul galben până mâine seară. 17 judeţe şi Capitala sunt vizate de furtuni. În estul Transilvaniei, Moldova şi Doborgea rămâne risc mare de inundaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Alertă extinsă: Ploile nu se opresc. Aproape jumătate de țară rămâne sub cod galben de ploi