Antena Meniu Search
x

Ploile torenţiale, coşmar pentru jumătate din ţară

Ploile torenţiale sunt un coşmar pentru jumătate din ţară. Cantităţile mari de apă au smuls podeţe, au inundat gospodării şi au intrat în mai multe locuinţe.

Vezi și

Ploile torenţiale sunt un coşmar pentru jumătate din ţară. Cantităţile mari de apă au smuls podeţe, au inundat gospodării şi au intrat în mai multe locuinţe.

În zonele afectate, oamenii şi-au urcat animalele în pod, ca să le salveze. Apele învolburate au făcut şi victime omeneşti. În Vâlcea, un bărbat de 71 de ani a dispărut, cel mai probabil, într-un torent 

Bărbatul încerca să traverseze o punte, ca să ajungă acasă, tocmai când furtună era în punctul cel mai violent. Omul s-a speriat şi martorii spun că a fugit. Acum este căutat cu disperare de familie, dar pare să fi dispărut fără urmă.

În localitatea Bengeşti-Ciocadia, din Gorj, râul Galbenu a ieşit din matcă după ce un dig de protecţie a fost distrus de viitură. Apa a intrat în casele oamenilor şi a distrus totul.

Şi în comuna Dăneşti, 20 de familii au rămas izolate. Râul din localitate a fost şi pentru ei un duşman.Oameni au făcut şanţuri şi au scos apa din locuinţe toată noaptea. Este soluţia de urgenţă, până la ajutorul autorităţilor.

Şi turiştii au avut planurile date peste cap din cauza ploilor. Drumul Naţional 7A, în apropierea staţiunii Voineasa, a fost complet blocat de aluviunile strânse de pe versanţi.Şoferii au aşteptat câteva ore pentru a putea trece prin zonă. Cu toate acestea, cei care erau în concediu au hotărât să nu-şi piardă răbdarea. S-au simţit bine şi pe marginea drumului cu un păhărel şi cu o fotografie, amintire de la inundaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ploile torenţiale, coşmar pentru jumătate din ţară