Antena Meniu Search
x

Un pod din Bucureşti poate fi numit "bomba cu ceas a Capitalei". Vechi de 80 de ani, a fost reparat o singură dată şi s-ar putea prăbuşi oricând

Şoferii care tranzitează nordul Capitalei sunt în pericol. Podul Constanţa riscă să se prăbuşească peste ei. Deşi construcţia este într-o stare avansată de degradare, autorităţile amână reparaţia.

Vezi și

Şoferii care tranzitează nordul Capitalei sunt în pericol. Podul Constanţa riscă să se prăbuşească peste ei. Deşi construcţia este într-o stare avansată de degradare, autorităţile amână reparaţia. Ministerul Transporturilor şi Primăria nu s-au putut sincroniza, pentru a începe lucrările de reabilitare.

Bucăţi din tencuială se desprind fie de pe plafon, fie de pe stâlpii de susţinere. 

Specialistii vorbesc despre faptul ca armatura, adica structura de rezistenta a podului, este cea mai afectata. Iar asta se vede in stalpii de sustinere a podului din care la o presiune mai mare cad bucati de beton.

Totul în contextul în care la structura de rezistenţă a podului nu s-au mai făcut reparaţii din anii '80. 

Alex Vîlvoi, fondator Asociația România Fără Gropi: "Un fier ruginit inseamna o rezistenta scazuta. Avem un buchet de factori care pot determina prabusirea acestui pod mai devreme sau mai tarziu."

Responsablitatea reabilitarii Podului Constanţa stă în sarcina mai multor entităţi, care ar trebui să colaboreze. De pildă, Ministerul Transportului ar trebui să se ocupe de infrastructură, în vreme ce de calitatea şoselei răspunde Administraţia Străzilor din Capitală.  

Cristian Buflon, consilier local USR: "Raspunsul la ultima solicitare este primit de la compania natională de cai ferate, care spune ca că s-a finalizat expertiza tehnică, urmând ca în perioada următoare să se facă studiile de fezabilitate. Urmează ca autorităţile să primească autorizaţia de construire."

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că au cerut explicaţii celor de la Compania Naţională de Căi Ferate şi au primit asigurări ca vor demara de urgenţă procedurile de punere în siguranţă podului, care se vor face în acelaşi timp cu lucrările de modernizare a carosabilului.

Podul Constanţa a fost inaugurat în urmă cu 78 de ani, iar lucrările de construcție au durat doar cinci luni.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un pod din Bucureşti poate fi numit "bomba cu ceas a Capitalei". Vechi de 80 de ani, a fost reparat o singură dată şi s-ar putea prăbuşi oricând