Antena Meniu Search
x

Podul Constanța, ”reparat” cu o mână de glet. CFR infrastructură a uns pilonii, pentru ca betonul să nu mai cadă

CFR Infrastructură a reparat în stil românesc Podul Constanţa din Capitală. Pilonii roşi până la fier au fost acoperiţi cu un strat de glet.

Vezi și

CFR Infrastructură a reparat în stil românesc Podul Constanţa din Capitală. Pilonii roşi până la fier au fost acoperiţi cu un strat de glet. Lucrarea va ţine doar câteva luni, atrag atenţia inginerii. Lucrările de reabilitare sunt amânate pe termen necunoscut.

Câţiva piloni au fost stropiţi cu glet, să nu se descompună şi mai tare betonul. 

Pentru a acoperi dezastrul, câţiva muncitori de la CFR Infrastructură au uns stâlpii de susţinere cu o soluţie. Un fel de adeziv care nu mai permite armăturii să se scurgă, dar asta nu înseamnă că s-au făcut şi lucrări de consolidare. 

"Intervenţile s-au desfăşurat în timpul nopţii şi au constat în îndepăratarea bucăţilor de beton desprinse din structura podului şi îmbrăcarea stâlpilor cu un strat provizoriu de tencuială, astfel încât să asigurăm condiţii optime pentru de trafic până la finalizarea programului de reparaţii", au răspuns cei de la CFR Infrastructură.

Radu Răcănel, director Departamentului Rezistenţa Materialelor: "Având în vedere că suntem în sezon de vară, stratul asta de glet, de tencuială e protejat oarecum de intemperii. Până în toamnă ar trebui făcut ceva pentru că odată cu apropierea anotimpului cu precipitaţii şi cu varianţii de temperatură acesta se va desprinde."

Podul pe care circulă zilnic zeci de trenuri de călători şi de marfă fost construit acum 80 de ani şi de atunci nu a mai fost reabilitat capital. Pe sub el trec mii de maşini, tramvaie, autobuze, biciclişti şi pietoni. 

Bucăţi din piloni se desprind la cea mai mică atingere. Abia în a doua jumătate a anului, cei de la CFR Infrastructură spun că va fi lansată o procedură de licitaţie. Reperaţiile ar putea costa 5 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Podul Constanța, ”reparat” cu o mână de glet. CFR infrastructură a uns pilonii, pentru ca betonul să nu mai cadă