Video Podul din Sinaia a intrat în reabilitare și îngreunează traficul pe DN1, chiar la începutul sezonului turistic. Explicațiile CNAIR
Reparaţiile la un pod de pe DN1 scurtează cu ore bune vacanţele celor care merg spre Buşteni, Predeal sau Braşov. Podul de la Sinaia a intrat în reabilitare, chiar la începutul sezonului turistic de la munte. Lucrările nu se vor termina curând, ci abia spre sfârşitul lunii octombrie. Mai marii de la Drumuri se scuză şi spun că până acum nu au avut timp să facă reparaţiile.
Cozi kilometrice s-au format pe drumul spre munte, pe DN1. <INTRA HARTA> Se lucrează în zona Posada, la intrarea în Sinaia, la podul peste râu Prahova.
Șofer: Stăm de o oră jumate pe Valea Prahovei, 70 de km, 60 de km. Ce putem face? Asta e România noastră. Noaptea să se lucreze la el. Şi mult mai devreme.
Andre Rotaru, reporter Observator: Este ora 16 şi 45 de minute, iar conform aplicaţiilor de trafic şoferii pierd aproximativ 30 de minute din cauza lucrărilor de pe acest pod. Este timp pierdut în coloană, practic. Şi, chiar şi în aceste condiţii, pe pod nu vedem nici picior de muncitor.
Reprezentanţii de la Drumuri văd altfel situaţia
- Inaugurarea podului de la Brăila, cea mai mare investiţie din Europa, amânată pentru 2025. Care e stadiul...
- O grindă de zeci de tone dintr-un pod aflat în renovare s-a prăbușit peste o magistrală CFR, în Brașov. Un...
- Podul de la Cernavodă întră în reparații după 38 de ani. Când ar trebui să fie gata lucrările
Alin Șerbănescu, CNAIR: Încercăm să lucrăm în weekend, încercăm să lucrăm noaptea.
De ce au început lucrările la podul din Sinaia tocmai acum
Alin Șerbănescu, CNAIR: Primăvara nu putem, pentru că vine Paştele. După aia nu putem pentru că vine 1 Mai. După aia nu putem pentru că vine sezonul estival. După aia trebuie să aşteptăm sezonul estival. Acum este momentul în care, în sfârşit, putem să facem şi noi lucrările pe care trebuie să le facem.
Delia State, Centrul InfoTrafic: Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim şoferii să circule cu foarte multă atenţie, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure foarte bine la schimbarea direcţiei de mers, semnalizând din timp această intenţie şi evitând depăşirile periculoase ale coloanelor formate.
Reparaţiile se vor termina abia la sfârşitul lunii octombrie. Aşa că, până atunci, ca să ajungă la munte şoferii trebuie să treacă prin ambuteiaje.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰