Antena Meniu Search
x

Video Politicienii români au marcat Ziua Bicicletei cu promisiuni: "Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor"

Politicienii din România au decis să marcheze Ziua Bicicletei cu promisiuni. Conform acestora, curând vom putea circula şi noi cu mijloace de transport ecologice, ca în Vest. Preşedintele, primarul Capitalei şi ministrul Mediului s-au urcat pe două roţi şi au căutat soluţii pentru a scăpa marile oraşe de traficul infernal. Pentru unii invitaţi la eveniment, echilibrul nu a fost uşor de menţinut.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 19:52

Vezi și
  • Primarul Capitalei promite 135 de kilometri de piste pentru biciclete.

Mersul pe bicicletă nu e pentru toţi simplu ca mersul pe bicicletă. Mai ales când o faci rar şi la ocazii speciale. Cu cască de protecţie, îmbrăcat lejer şi flancat de agenţii SPP din dotare, preşedintele s-a urcat pe bicicletă la reşedinţa din Vila Lac şi a pedalat până în Herăstrău. E Ziua Bicicletei şi promisiunile au mers ca pe roate. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor. Nu este suficient să ne întâlnim și să vorbim ce frumos e să mergem cu bicicleta. 

Cu alai au ajuns în Parcul Herăstrău şi ministrul mediului şi primarul Capitalei. Iarba necosită de luni bune a fost tunsă de dimineaţă. Coincidenţă? 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Uitați, am început să cosim iarba din parc în parc deci ... În această dimineaţă, da!

Pe acelaşi subiect

Mai relaxaţi, Tanczos Barna şi Nicuşor Dan şi-au lăsat căştile de protecţie acasă. Deşi accidente pot avea loc oricând. 

Barna Tánczos, ministrul Mediului: Cine se apucă de mersul pe bicicletă va cădea. O dată, de două ori, de mai multe ori. Chiar şi un profesionist poate să aibă parte de incidente minore, aşa cum a fost azi domnul van Groningen. Dânsul este un profesionist, un maratonist, un ironman.

Steven van Groningen este preşedintele unei mari bănci din România. A reprezentat Olanda în proba de canotaj la Jocurile Olimpice de Vară din 1984 și la mai multe Campionate Mondiale de Canotaj. 

Primarul Capitalei promite 135 de kilometri de piste pentru biciclete

Bucureştiul este una dintre cele mai poluate şi congestionate capitale europene. Pistele de bicicletă nu depăşesc 20 de kilometri. Şi cele care sunt, îi pun mai degrabă în pericol pe biciclişti. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Cea mai importantă parte revine autorităților locale.

Barna Tánczos, ministrul Mediului: Inclusiv Codul Rutier trebuie regândit pentru a asigura siguranţa celor care folosesc mijloace alternative de deplasare. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraş. Oraşul acesta este sufocat de maşini parcate şi pe trotuar şi pe prima bandă.

Primarul promite 135 de kilometri noi de pistă de biciclete până la finalul mandatului. După călătoria în viitor, primarul se întoarce în prezent şi pleacă spre maşina sa. Mai eco, ministrul Mediului şi preşedintele s-au dus la birou tot pe două roţi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Politicienii români au marcat Ziua Bicicletei cu promisiuni: "Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor"