Antena Meniu Search
x

14.000 de polițiști mobilizați pentru respectarea restricțiilor în zilele de Paște

Potrivit unui studiu, 1 din 10 români are de gând să petreacă Paştele la prieteni sau rude şi să încalce legea. Pentru asta, autorităţile au decis să suplimenteze numărul de patrule de pe străzi. Mii de poliţişti din toată ţara se vor asigura că românii respectă ordonanţele militare.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.04.2020, 21:11

Vezi și
  • Peste 80% dintre români susțin că petrec Paștele acasă.
  • România este în stare de urgență cel puțin până pe 15 mai.

Potrivit unui studiu, 1 din 10 români are de gând să petreacă Paştele la prieteni sau rude şi să încalce legea. Pentru asta, autorităţile au decis să suplimenteze numărul de patrule de pe străzi. Mii de poliţişti din toată ţara se vor asigura că românii respectă ordonanţele militare, în zilele de Paşte.

"Doamna nu a avut asupra sa declaraţie pe proprie răspundere, încălcând, astfel, prevederile ordonanţei militare nr. 3 din 2020", spune un polițist.

Aşa a început ziua pentru o femeie care nu avea numele trecut în declaraţia pe proprie răspundere. A plătit greşeala cu 2.000 de lei. Şi nu e singura. Numai în ultimele 24 de ore, 6.000 de români au plătit scump nerespectarea restricţiilor. Alţi 11 au dosare penale. Poliţiştii şi militarii au împânzit străzile pentru că se aşteaptă ca numărul celor care încalcă ordonanţele să crească în zilele de sărbătoare. Cel mai recent studiu de piaţă confirmă temerile.

Peste 80% dintre români spun că vor petrece Paştele singuri sau alături de prieteni sau rude cu care locuiesc în mod obişnuit. Asta, pentru că le este teamă de posibilitatea infectării cu noul coronavirus. În schimb, peste 11% spun că vor petrece sărbătorile alături de prieteni sau de familia extinsă şi nu vor respecta astfel regulile distanţării sociale.

Forţele de ordine nu vor avea liber în următoarele zile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România rămâne în stare de urgenţă până cel mai devreme pe 15 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » 14.000 de polițiști mobilizați pentru respectarea restricțiilor în zilele de Paște