Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii din toată ţara vor fi scoşi lunar la antrenamente. IGPR lansează un program de pregătire profesională

De la șefi, până la agenții din stradă, polițiștii din toată țara ar urma să fie scoși în fiecare lună la antrenamente serioase și evaluați pe măsură.Conducerea IGPR a decis să lanseze un program de pregătire profesională, pentru ca agenţii să fie pregătiţi să intervină în orice situaţie şi pentru a nu fi puşi în dificultate de răufăcători.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 09:36

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Așa arată o zi de antrenamente pentru polițiștii din Capitală. După ce lipsa de pregătire a noilor agenți a dus la  numeroase probleme în rezolvarea cazurilor, șefii din Poliție au luat decizia că este momentul să-i pună la treabă.

Agenții învață, printre altele, cum să mănuiască armamentul din dotare - pistoalele Beretta de 9 milimetri. Un exercițiu esențial mai ales pentru polițiștii încadrați din sursă externă.

Polițist: Învățăm cum se țintește, cum se trage, în cazul în care avem nevoie de arme în stradă.

Instructor: Mulți dintre colegii noștri sunt nou veniți în Poliție și automat nu au cunoștințe de aceste noțiuni.

Pe acelaşi subiect

La doar câțiva metri distanță, o altă grupă de agenți învață cum să facă față unei lupte corp la corp.

Instructor: Dacă rămân în punct fix, cu capul și cu corpul cu atât este mai periculos pentru mine, da? O țintă fixă e mai ușor de atins decât o țintă mobilă. Învățăm tehnici de autoapărare specifice muncii de poliție. Ne interesează partea pe care putem să o aplicăm în munca de stradă a polițiștilor.

Pe lângă antrenamentele tactice, cursanții iau parte inclusiv la ore de conducere auto.

Agent de poliție: Am avut experiența de săptămâna trecută în ceea ce privește cursul de conducere defensivă. Este pentru prima dată în viața mea când experimentez asta.

Astfel de antrenamente vor avea loc mult mai des faţă de anii trecuţi și vor fi mult mai intense. Şi evaluările vor fi pe măsură.

Marius Bălan, Direcția de Pregătire Profesională: Este un program care se ține în toată țara, în sistem centralizat. Pe lângă acest stagiu de pregătire, polițiștii participă la pregătire curentă... lunar, săptămânal... în acord cu reglementările interne. 

Vestea că oamenii legii participă la cursuri speciale de pregătire îi bucură pe cetățeni.

E o idee bună! Am văzut atâtea cazuri în care nu pot să se miște după niște oameni care nu își văd de treaba lor.

Asta e foarte bine!

Ca să se descurce, să fie mai supli, să poată să alerge după un infractor.

Programul de pregătire a debutat anul trecut, atunci când șefii din Poliție au decis înființarea structurilor de pregătire profesională. La antrenamente vor participa atât agenții care coboară în stradă, cât și șefii lor. Frecvența cursurilor se stabilește, însă, în funcție de activitatea pe care poliţiştii o desfăşoară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Poliţiştii din toată ţara vor fi scoşi lunar la antrenamente. IGPR lansează un program de pregătire profesională