Antena Meniu Search
x

Pomana porcului, la Târgul Tradițional de la Muzeul Țăranului Român

În plin post al Crăciunului, Bucureştiul s-a transformat în capitala fripturilor. Cei care au trecut astăzi pe la unul dintre târgurile tradiţionale,  au avut senzaţia că sunt în ajun de sărbătoare.

de Redactia Observator

la 17.11.2019, 21:53

Vezi și

În plin post al Crăciunului, Bucureştiul s-a transformat în capitala fripturilor. Cei care au trecut astăzi pe la unul dintre târgurile tradiţionale,  au avut senzaţia că sunt în ajun de sărbătoare. Au găsit pomana porcului sfârâind deja la foc domol, iar la final şi-au astâmpărat pofta de dulce cu plăcinte.

Mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun, însă mirosul tăvilor pline cu pomana porcului i-a ameţit deja pe vizitatorii Muzeului Ţăranului Român. 

Pofticioşii au stat la coadă pentru a gusta din preparat. Aşteptarea a meritat.

Câţiva paşi mai încolo, un alt preparat i-a făcut pe vizitatori să uite de post sau de restricţii culinare: pastrama de berbecuţ.

Alţi bucătari din Ardeal şi-au arătat măiestria cu un bulz tradiţional ciobănesc făcut pe plită. O masă la care îţi faci toate poftele nu se putea încheia fără o prăjitură de casă. 

Pastrama de berbecuţ costă 12 lei suta de grame, pomana porcului 8 lei suta de grame, iar deserturile  7 lei suta de grame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pomana porcului, la Târgul Tradițional de la Muzeul Țăranului Român