Antena Meniu Search
x

Pomeranianul, un caine demn de o regina

Va doriti un caine demn de o regina? Atunci Pomeranianul este ceea ce va trebuie. Daca i-a placut Reginei Victoria, in mod sigur o sa va placa si dumneavoastra. Pomeranianul nu are porniri dictatoriale, dar daca este prea rasfatat incepe sa creada ca totul i se cuvine.

Vezi și

Pare aproape imposibil de crezut, dar inaintasii Pomeranienilor erau un fel de lupi hibrizi, combinati cu anumiti caini si traiau la Polul Nord. Ulterior, au evoluat in ceea ce se numeste in ziua de azi Spitz. Am putea spune ca Spitzul e un fel de strabunic al Pomeranianului. Dar asta este istorie, pentru ca primul exemplar de Pom Pom, asa cum mai sunt numiti acesti caini, a aparut pe la mijlocul anilor 1700.

Nu a trecut mult si Pomeranienii si-au facut aparitia la Casa Regala a Marii Britanii. Regina Victoria, pe atunci doar un copil, a cazut instantaneu prada farmecului micilor caini pufosi. Pufosi, dar si rezistenti. Poate va vine greu sa credeti, dar in randul supravietuitorilor de pe Titanic se numara si doi Pomeranieni. Iar daca unul dintre ei a fost salvat de stapana lui, cel de-al doilea a fost atat de inteligent incat si-a gasit imediat un loc pe barca de salvare numarul sapte.

Este foarte interesant ca, in ciuda dragalaseniei evidente a acestor caini, americanii si australienii nu prea se dau in vant dupa ei. Pomeranianul este ideal pentru toti cei care vor sa aiba un caine vesel, dar nu genul acela de "caine pe arcuri" care sa te sece de energie. In plus, este prietenos, nu doar cu familia, ci si cu strainii si, mai ales, cu cei mici.

Una peste alta, daca va luati un Pomeranian de la o canisa sigura, il veti avea alaturi peste 12 ani. Poate chiar 18. Nici nu este greu, un caine adult va cantari maximum sase kilograme si asta daca e baietel. Plus ca nici nu-l veti duce la veterinar saptamanal, pentru ca este un caine foarte sanatos. Il veti duce, insa, la coafor, pentru ca Pom Pom are o blana lunga si, daca nu vreti ca aspiratorul sa va devina o prelungire naturala a bratului, e bine sa-l tundeti periodic.

Pomeranienii au, in general, cam toate culorile. Exista catei albi ca zapada, altii negru ca antracitul, gri, maro, alb cu negru. Asadar, nu exista o culoare standard pentru aceasta rasa.

In Romania, exista mai multe canise de Pomeranieni, unde va puteti gasi catelul dorit. Preferabil este sa va luati un Pom Pom de la un crescator serios si nu de pe internet sau din ziare, ca sa nu aveti surpriza sa fie un Pomeranian cu topping de Pechinez sau de cine stie ce alta rasa. Pretul unui Pom Pom difera de la o canisa la alta si de la un ziar la altul. Puteti gasi Pomeranieni care costa 600 de lei, dar si unii care costa 1.600 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pomeranianul, un caine demn de o regina